Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Beste zwangerschapskussen 2024

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
6 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
7 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
8 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
9 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
10 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com

Als aanstaande moeder tijdens de zwangerschap is het gebruiken van een zwangerschapskussen, ook wel positioneringskussen of voedingskussen genoemd een ideale oplossing. Het biedt je de nodige comfort en is ook als ondersteuning te gebruiken bij het voeden van je baby. De kussen is een goede ondersteuning voor het hele lichaam en kan als ondersteuning gebruikt worden voor je hele lichaam daar komt vooral bijkijken de hals, je wervelkolom tot je heupen. De zwangerschap kan nog wat met het vrouwelijk lichaam doen en zo een zwangerschapskussen is een geweldige uitkomst.

Een zwangerschapskussen zal maken dat je als aanstaande moeder een stuk beter en comfortabeler kan slapen. Het is zelfs een aanrader van verschillende artsen en verloskundigen.

Het grootse voordeel van zo een kussen is het comfort en de steun die het biedt in de zwangerschapsperiode. Je lichaam kan zich tijdens deze periode wat ongemakkelijk worden, je krijgt last van rugpijn of nekpijn of hoofdpijn. Soms heb je ze alle drien in een keer. Dan is deze kussen een hele grote uitkomst. Het biedt jouw lichaam meer stabiliteit. Ook vermindert het de kans dat je gaat snurken. Zo jaag je je partner toch maar niet de kamer uit.

Een gegeven is dat tijdens de zwangerschap je buik mooi za gaan groeien waardoor het moeilijk wordt om tijdens het slapen de juiste of je favoriete positie te nemen. Ja gaat je natuurlijk moeten aanpassen aan je lichaam. De zwangerschapskussen is dan voor deze kwaaltjes de beste oplossing. Let er als zwanger vrouw er ook op wat er nog meer komt kijken tijdens de zwangerschap. Je kan last krijgen van buikpijn, rugpijn, pijn in de knieen, de enkels of de schouders. Het kan ook voorkomen dat je veel vocht vasthoudt en last hebt van maagzuur tijdens de slaap. Deze symptomen geven aan dat je ‘s avonds neit genoeg ondersteuning hebt voor je lichaam. Juist voor deze momenten zorgt het gebruik van een zwangerschapskussen ervoor dat je een natuurlijke houding kan aannemen tijdens de slaap je klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Op deze manier kan je echt genieten van een goede nachtrust en kan je lichaam ook goed rusten.

zwanger kussenNa de bevalling kan de zwangerschapskussen goed gebruikt worden als ondersteuning bij het voeden van je kersverse kleintje. Het voeden gaat dan ook comfortabeler en prettiger. Na de ondersteuning tijdens de borstvoeding is de zwangerscapskussen ook goed voor wat later als ondersteuning voor je kleintje bij het geven van flesvoeding. Je baby ligt er comfortabel en jij als nieuwe mama hebt ook meer rust. Wanneer je kiest voor een grote zwangerschapskussen dan biedt het meer comfort voor je rug en je buik die alsmaar blijft groeien. Weet je wat zo lekker is bij een grote kussen. Je kan er heerlijk helemaal in gaan liggen. Je hele lichaam past erin. Je kan er lekker aan leunen en het voelt ook goed in je rug.

De meeste zwangerschapskussens zijn gemaakt van 100% katoen. En de vulling bestaat meestal uit polyester en katoen. Wat ook prettig is, is dat je de zwangerschapskussen in de wasmachine kan doen. Maar let op! Zet het niet in de droger. Laat het gewoom buiten hangen en laat het vanzelf drogen. Een grote zwangerschapskussen heeft meestal een afmeting van 120 bij 70 centimeter of van 150 bij 75 centimeter. Groot genoek voor jou en je buikje. Natuurlijk zijn de kussens ook te verkrijgen in verschillende kleuren. De zwangerschapkussens hebben ook een hoes. Deze kan je wel wassen en in de droger gooien. Dat is niet zo een probleem.

Je hebt ook verschillende soorten zwangerschapskussen designs. Je hebt er eentje die bijvoorbeeld uit 3 delen betaat. Je kan de verschillende delen met een klittenband aan elkaar vast plakken zo als jij dat goed vindt en voor jou comfortabel is. Zo bepaal je zelf welke delen je aan elkaar vast zet zodat je je lekker voelt.

Je kan kiezen uit de C-vorm. Bij deze zwangerschapskussen klem je de onderkant van de kussen tussen je benen en je hoofd laat je rusten op het bovenste gedeelte. Het middenstuk leg je onder je buik zodat je lichaamsgewicht goed verdeeld is. Als het ware omhels deze kussen je hele lichaam.

Je hebt ook de keuze uit een U-vorm zwangerschapskussen. Bij deze kussen rust je je hoofd op de ronding van U en je klemt je armen en je benen om de twee poten van je U die je naar beneden richt. Zo heeft je hele lichaam de juiste ondersteuning

De verschillende zwangerschapskussens hebben ook andere soorten vulligen.

Je hebt zwangerschapskussen met als vulling piepschuimballetjes. Deze zitten in de iets goedkopere kussens. Ze nemen heel gauw de vorm van je lichaam aan. Het nadeel is dat na verloop van tijd door heel veel gebruik de piepschuimballetjes aan elkaar gaan plakken waardoor het de vorm en de nodige ondersteuning verliest. Ook maken de piepschuimballetjes geluid als je beweegt. Dat kan wat minder zijn als je geluisloos wilt slapen.

Je kan ook kiezen voor zwangeschapskussen met polyester vulling. Dat is een een wollige substantie die in de meeste gevallen wordt gebruikt in hoofdkussens. De polyester vulling biedt een goede ondersteuning en het voelt lekker zacht aan en het maakt geen geluid. Dus met deze kussen kan je dus wel lekker geluidloos slapen. Een klein nadeeltje is dat de polyester niet zo makkelijk ademt. Je kan dus een beetje zweten. Maar voor de rest een prima zwangerschapskussen.

Wat dacht je van een zwangerschapskussen gevuld met microparels. Dit zijn hele kleine balletjes gevuld met lucht. De kussen is van lichtgewicht dus je kanhet overal mee naar toe nemen. De microparels zijn heel erg licht dus gee zwaargewicht om ergens naar toe te sjouwen. De pareltjes bieden je ook een hele goede ondersteuning. Ze deuken niet zo gauw en plakken niet aan elkaar. Het behoudt dus zijn vorm en kan je het ook heel goed gebruiken na de bevalling als ondersteuning bij het voeden van je baby.

Je hebt als aanstaande moeder ook de keuze om een zwangeschapskussen aan te schaffen met memory foam. Het is ook wel bekend als traag schuim. Wannner een deukje in maakt dan is het na een paar seconden weer in zijn originele vorm. Deze eigenschap is heel handig wanneer je ‘s avonds slaapt. En ook weer handig wanneer je het gaat gebruiken na de zwangerschap bij het voeden van je baby. De aangename deuk die zo lekker aanvoelt als je erop ligt of je baby aan het voeden bent blijft er niet in. Laat je de kussen even liggen dan is het na een paar tellen weer helemaal als nieuw. De memory foam is heel steving. Oefent minder druk uit op bepaalde delen van je lichaam en is een echt een ideale vulling voor je lichaam tijdens de zwangerschap. Een klein nadeeltje is dat de memory foam hitten vast houdt om dit op te lossen wordt dit probleempje door fabrikanten opgelost door de foam te scheuren. Op deze manier kan de vulling dan wel wat hitte kwijt raken. Handig toch!

Je hebt ook zwangerschapskussens met vlokkenvulling. Vlokvulling wordt meestal gebruikt voor sierkussens, hoofdkussens en bankstellen. Een voordeel van vlokvulling is dat het heel fijn, zacht en licht is. Het neemt makkelijk de vorm aan van je lichaam. Een nadeeltje is wel dat na veelvvuldug gebruikt de afdruk van je lichaam erin blijft. Het popt dus niet echt meer terug. Deze eigenschap zien we vaak in onze hoofdkussen. Je zal dan deze zwangeschapskussen dus even een paar keer moeten uitschudden dat het weer de originele vorm terug krijgt. Zo heb je dan weer een goede zwangerschapskussen die de juiste ondersteuning kan bieden.

En zo gaan we verder naar een zwangerschapskussen met vezelbolletjes als vulling. Deze is het populairst. De vezelbolletjes zijn gemaakt van polyester.

Deze vulling zorgt voor een goede balans tussen goed comfort en de nodige stevigheid. Ook al wordt de kussen heel veel gebruikt, wat eigenlijk ook de bedoeling is tijdens en na de zwangerschap, zal het zijn originele vorm blijven behouden. Weet je wat ook handig is om te weten. Deze zwangerschapskussen met vezelbolletjes kan je makkelijk in de wasmachine kwijt voor een wasbeurt. Heel handig is dit.

Andere voordelen van de zwangerschapskussens zijn:

Het verbetert de bloedcirculatie. Door op je zij te slapen wordt de bloedsomloop gestimuleerd wat zeer belangrijk is tijdens je zwangerschap.. veel vrouwen hebben soms wat moeite om op hun zij te slapen en met een groeiende buik gaat het al nog moeilijker. De zwangershapskussen is juist voor deze momenten een prachtige uitkomst. Het biedt je de mogelijkheid om toch op een comfortabele en prettige manier op je zij te liggen. Zeker weten val je in slaap zonder enige moeite.

zwangerschapskussen grootEen zwangerschapskussen kan ook de stress verminderen. Je bent zwanger en de nodige zorgen en gedachten komen ook nog eens bij kijken. Je begint te stressen, je kan niet goed in slaap vallen omdat je de juiste houding niet kan vinden. Je bent dan bang dat al dat gedraai in bed wat druk zal uitoefenen op je buik. Nou. Dankzij de zwangerschapskussen heb je nu minder stress want de kussen geeft je de mogelijkheid om rustig te slapen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de buik tijdens je nachtrust. Je kan dan rustig liggen en relaxen en hoef je ook niet meer te stressen. Want stress is absoluut niet goed tijdens de zwangerschap. De kussen helpt jou dat je niet in verkeerde posities komt te liggen. De kussen zorgt ervoor dat je meer bewegingsvrijheid hebt. Je ligt in een veilige positie dat niet schadelijk is voor je buik en het voorkomt ook dat je op je buik gaat liggen.

Zelfs de fysiotherapeuten raden een zwangerschapskussen aan voor zwangere buikslapers. Vanwege de zwangerschap kan dat dus niet meer ende kussen helpt daarbij.

De zwangeschapskussen is een hele grote uitkomst na de bevalling. Je kan er prettig en comfortabel op gaan zitten. Zeker een grote uitkomst vlak na de bevalling. De pijn zit er nog goed in en zo een zwangersschapskussen biedt een hele goede uitkomst. Het kan ook gebruikt worden als barrière. Je zal denken barrière waarvoor. De kussen kan voorkomen dat je baby over het bed heen rolt. Met de kussen kan je gerust even wat andere dingen gaan doen omdat je baby met de kussen veilig is en geen rol kans heeft. Baby’s zijn nou eenmaal snel en heb je geen ogen genoeg. Dus de kussen is een hele goede uitkomst. Je kan de zwangerschapskussen ook om je heen wikkelen en je baby erop leggen om het te voeden. Het kan borstvoeding zijn maar ook later met flesvoedng. Het is veilig en comfortabel.

Wat ook leuk is dat je voor je zwangerschapskussen hele leuke hoesjes kan vinden met verschillende prints. Dus je kan zo ook je favoriete kleuren en prints in huis halen. En aan de hand van hoe vrolijk kij voelt de hoes erbij doen. De hoezen zijn makkelijk afneembaar en kunnen gewoon in de wasmachine. Online kan je verschillende websites vinden met honderdaen zwangeschapskussens in verschillende prijsklasse en verschillende materialen. Jij bepaalt wat voor jou voordelig is en welke kussen in je budget past. Je kan ook kiezen uit verschillende groote en lengte. Wat voor jou het handigst is. Je hebt al een zwangerschapskussen van nog niet een 25 euro maar je hebt ook de duurdere. Het is wat het budget toelaat. Maar an keuze is er geen gebrek.

Ik denk dat we met dit artikel u uitgebreid en in voldoende mate hebben ingelicht over de zwangerschapskussen. Dus als het zover is bij u of iemand in uw omgeving is dit een welkome kado om te geven. Als het voor jou is zal je er geen spijt van hebben is het een kado voor iemand anders dan zal die persoon je heel erg dankbaar voor zijn.

Back to top button