Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Wifi versterkers 2022

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.coolblue.nl
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.coolblue.nl
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.coolblue.nl
4 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
6 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
7 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
8 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
9 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
10 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl

Het is één van de grootste frustraties van onze moderne tijd: een slechte, instabiele of constant wisselende wifi-verbinding in huis. Zit je net je favoriete serie te kijken, of wil je net een nieuwsartikel lezen op je telefoon of een bericht versturen, valt de wifi opeens uit. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je wifi-signaal in huis te verbeteren. Ook als je in een groot huis woont, met veel dikke muren of verdiepingen. Wij helpen je op weg, laten je de verschillen zien tussen de opties die je hebt, en geven je advies bij het doen van je aankoop. Zodat je voortaan niet alleen dit online artikel kunt lezen, maar zonder problemen alles kunt doen en laten wat je wilt op het internet. Waar je ook bent in huis.

Hoe wifi-versterkers te werk gaan

Om een goede afweging te kunnen maken moet je weten hoe wifi-versterkers te werk gaan. Want, je kunt wel een nieuwe wifi-router kopen, maar dit is echt niet altijd de oplossing voor het probleem. Vaker nog biedt een wifi-versterker uitkomst. Verderop laten wij je zien wat de beste wifi-versterker is voor jouw persoonlijke situatie. Eerst leggen we je uit wanneer wifi-versterkers op het toneel verschijnen. Zo leer je in een handomdraai de verschillen kennen tussen je modem, je router en de verschillende soorten wifi-versterkers die je kunt vinden.

Wifi in het algemeen

Laten we bij het begin beginnen. Je internetsignaal komt via de kabel, ADSL of glasvezel je woning binnen. Het signaal gaat via je modem, eigenlijk de toegangspoort van je huis naar het internet, via een kabel of draadloze verbinding naar je wifi-router. De router zet het signaal van je modem om in een signaal waarmee je met meerdere apparaten van je internetsignaal kunt gebruikmaken. Dit kan via kabeltjes, maar vaker nog gebeurt dat met een wifi-signaal. Tegenwoordig bestaan er veel modem-routers. Deze apparaten combineren de functie van een modem met die van een router.

De functie van een wifi-versterker

Hoe dichter bij de router, des te sterker je internetverbinding. Vanaf 10-15 meter van je router, minder bij dikke muren of ruis van andere signalen, begint je wifi-signaal al te haperen. In ruimtes op andere verdiepingen, of verderop in het huis, is je wifi-signaal zo al aardig afgezwakt. Dit is waar wifi-versterkers goed van pas komen.

Een wifi-versterker is een apparaatje dat, zoals de naam eigenlijk al zegt, je wifi-signaal sterker maakt. De wifi-versterker pikt het wifi-signaal op dat door je router wordt uitgezonden en zendt dit nog een keer uit. Je kunt het vergelijken met iemand die een bal vangt en deze vervolgens naar iemand anders (je laptop of mobiele telefoon) gooit.

Verschillende soorten wifi-versterkers

Wifi-versterkers doen in principe allemaal hetzelfde. Ze zorgen ervoor dat je overal in huis snel internet kunt hebben. Wel zijn er verschillende soorten, die allemaal nét even anders te werk gaan. Hierin zul je jouw keuze moeten maken. Voor alle soorten geldt: prijs-kwaliteit luistert vaak nauw, en voor laag geprijsde, online verkrijgbare wifi-boosters of access points geldt vaak: goedkoop is duurkoop.

Wifi-repeaters

Een wifi-repeater wordt ook wel range extender genoemd. Dit appraat verlengt je internetverbinding, door het op te pikken vanaf je router en vervolgens door te sturen. Je steekt het appraat gewoon in het stopcontact. Ideaal voor als je wifi wilt op je balkon of in de tuin. Let erop dat je een wifi-repeater altijd binnen bereik van je router plaatst. Anders kan het signaal niet worden doorgezet. De beste wifi-repeater is er eentje die op verschillende bandbreedtes tegelijkertijd kan uitzenden, en waar je minimaal 3 apparaten op kunt aansluiten.

Access point

Een access point doet hetzelfde als een wifi-repeater. Het grote verschil is dat je een access point met een kabel aansluit op de router. Hierdoor is de verbinding een stuk stabieler, én kan het access point buiten het draadloze bereik van je router worden geplaatst. Als de kabel maar lang genoeg is natuurlijk. Het maakt dat een access point een veel stabielere verbinding biedt. Ze zijn iets prijziger dan wifi-repeaters, maar dat betaalt zich terug in een sterkere internetverbinding.

Powerline adapter

De powerline adapter verstuurt je internetsignaal niet draadloos, maar via de stroomkabel. Je hebt minstens twee powerline adapters nodig. De eerste plaats je in de buurt van de router in een stopcontact. Je verbind deze met de router via een internetkabel. De tweede adapter steek je in het stopcontact, dáár waar je een (betere) internetverbinding wilt hebben. De adapters maken contact met elkaar, en geven via de bestaande stroomkabels het internet door. Handig, én bovendien erg stabiel!

Multiroom wifi (mesh)

De laatste variant, één van de modernste, is multiroom wifi, ook wel mesh wifi genoemd). Het bestaat uit een aantal losse wifipunten, die allemaal afzonderlijk het signaal van je router oppikken. Ze zijn gemakkelijk te installeren, en vormen een uitgebreid, zichzelf versterkend netwerk, dat je gemakkelijk kunt uitbreiden. Wel hangt er een aardig prijskaartje aan dit soort systemen. Je zult dus een aardige investering moeten doen voor je hier optimaal gebruik van kunt maken.

Uiteindelijke keuze

Ben je eruit, en ga je een wifi-versterker kopen? Nu je weet wat de belangrijkste soorten wifi-versterkers zijn kun je een geïnformeerde keuze maken. Let voor alle soorten goed op de prijs. Vind je bijvoorbeeld een multiroom wifi systeem voor een paar tientjes? Dan kun je eigenlijk zeker weten dat de kwaliteit erg slecht is. Maar goede wifi-repeaters heb je al vanaf ongeveer 30 euro per stuk. Let ook op andere factoren. Wil je liever geen kabels trekken, omdat je huis daar niet de mogelijkheden voor biedt? Dan zijn wifi-repeaters of multiroom wifi juist de beste oplossing. Heb je daar minder moeite mee, of wil je liever de meest stabiele verbinding? Dan bieden powerline adapters en access points uitkomst. Succes met het maken van je keuze, en veel internetplezier!

Back to top button