Beste voetenbad 2019

Delen:
voetmassagebad

Ah, een voetenbad; De perfecte manier van relaxen na een lange dag lopen, rennen, werken of andere inspannende activiteit. Heerlijk lekker achterover met je voeten in het water, met rustig masserende pulses aan je voeten om lekker tot rust te komen. Een voetenbad is een spa voor je voeten. Lekker rustig kabbelend water tot net boven de enkels en een massage apparaat op de bodem om die relaxte stimulans te geven wat leidt tot rustgevende situaties. Of je het nu gebruikt tijdens het lezen van een goed boek of tijdens het kijken van je favoriete serie, het blijft een heerlijk relaxte bezigheid en het schaadt niet om er jezelf wat langer mee bezig te houden.

 AfbeeldingNaamBeoordelingCheck prijzen op

1 de 5

Ecomed 23100

4.5

Check prijzen opon www.bol.com

2 de 5

Beurer FB35

4.5

Check prijzen opon www.bol.com

3 de 5

Beurer FB50

4.0

Check prijzen opon www.bol.com

4 de 5

Beurer FB20

4.0

Check prijzen opon www.bol.com

5 de 5

Sencor SFM 3721VT

4.0

Check prijzen opon www.bol.com

Het voetenbad is er niet alleen om je welverdiende dagelijks of wekelijke rust te geven, maar er zit ook een medische kant aan het bad.

Veel mensen gebruiken een voetenbad om (chronische) pijn te verlichten. Vermoeide voeten kunnen er ook uitstekend hun rust in vinden. Mocht je veel last van eelt hebben, dan is het zelfs aan te raden om gebruik te maken van een bad, zodat het verwijderen van de huid als deze week is geworden door te weken in het bad, veel makkelijker gaat dan dat deze huid nog droog is.

Een ander voordeel van een voetenbad thuis, is dat je geen dure uitgaves hebt naar bijvoorbeeld een spa, waar ze een bad hebben met visjes, die kriebelen en je voeten verzorgen. Een voetenbad met vibratie functie en massagekoppen kan dit erg goed simuleren, maakt je voeten aan de onderkant zacht en soepel.

Maar hoe werkt een voetenbad dan?

  • Je kunt gewoon water in het voetenbad doen, waardoor het al een beste ervaring is, maar in sommige gevallen is het aangenaam om bijvoorbeeld een druppel badedas in het water te doen. Dit zorgt niet voor een soplaag, maar een helend effect opleverd. Badedas is het nummer 1 product om infecties, bijvoorbeeld ontstaan uit ingegroeide teennagels, tegen te gaan. Het ongekent lekkere zachte huidje op je voeten is een logish resultaat wat je er zomaar extra bij krijgt. Twee vliegen in een klap zeggen we dan maar.

Er zijn drie hoofdfuncties van een gemiddeld voetenbad, waar ik hieronder verder over in detail treedt.

  • Een voeten bad stimuleert de bloedtoevoer en zorgt voor een beter doorstromen van de aderen. Dit zorgt weer voor een gezondere voet, gezonder voetenbed en een algeheel beter functioneren van de voeten. Gezondere voeten is op langere termijn minder chronishe pijn door wandelingen of lange dagen op de werkvloer.
  • Zoals hierboven al besproken, helpt een voetenbadje je dag compleet te maken. Het ultieme gevoel van rust is iets waar men de hele dag naartoe kan kijken. Lekker tijdens je favoriete soap, een goed boek of een muziekstuk.  Uiteraard kan het ook met een goed gesprek met de partner, of gewoon lekker luisteren naar het geborrel van het water.

Algemene kenmerken (Lengte x breedte x hoogte)

voetmassagebad

Als we het over voetenbaden hebben is het meestal een wat kleiner apparaat waar de voeten comfortabel in passen. Denk hierbij aan de grootte van 4kante schoenen, maar dan wat hoger. Dit verschilt echter wel van merk en er zijn altijd uitzonderingen op deze regel. Je hebt ze heel klein, maar juist ook een stuk groter dan standaard maten. Voordeel van de wat standaard maten is dat ze makkelijk in de kast, onder het bed of in de badkamer opgeborgen kunnen worden.

Wat merken betreft, is er niet alleen een verschil in grootte, maar ook in kleur en samenstelling. Over de samenstelling later meer. Over het algemeen is een voetenbad van normale grootte rond de 45 x 45 x 20cm in maat. De grotere zijn ongeveer 50 x 50 x 25cm in afmeting.

Wat we dus nu weten van de baden is dat er toch relatief veel verschil bestaat tussen de kleur en de afmeting. Het volgende, de design opties die je bij aanschaf hebt, is daar een groot gevolg van.

Laten we eens kijken naar de opties die je hebt als je denkt een bad aan te kopen.

Het opblaasbaar voetenbadje

Natuurlijk is het niet alleen heerlijk als je thuis bent gekomen van een lange werkdag, maar na een lekker wandeling door de bergen tijdens je vakantie is het ook een genot. Een gewoon bad is dan niet functioneel, maar daar is een oplossing voor. Een opblaasbaar bad.

Bijzonder makkelijk mee te nemen. Uitrollen, opblazen en water er in.

Let er wel even op dat als je een dergelijk voetenbad aanschaft, dat het bad wel gemaakt is van hoogwaardig PVC materiaal en dat het warmte bestendig is tot ongeveer 55°C.

* voetbubbelbad

Bij de bubbelfunctie komt er water gespoten door kleine openingen, waardoor er bubbels gecreëerd worden. Deze passeren langs de voeten.

Meestal vind je dit terug in combinatie met vibratie-voetreflexmassage.  Het is voorzien van een warmtefunctie, zodanig dat het water op temperatuur blijft terwijl u blijft genieten van een bubbelmassage.

Het elektrisch voetenbad

Het electrische voetenbad is veelal interessant voor de recreatieve gebruikers van voetenbaden. Deze baden worden ook wel voetbubbelbad genoemt, voor de vele functies die deze hebben. Denk hier aan een trilmassage, een bubbelfunctie (denk er dan aan geen zeep te gebruiken en let altijd op de veiligheidsinstructies) en/ of de warmte functie.

Laatste optie is heerlijk in de winter. Lekker na een dag hard werken van je koude voeten af door deze lekker onder te dompelen in een combinatie van massage en warmte. ’S Zomers is het lekker om deze warmte functie niet aan te hebben. Ik doe zelf al een moord voor de massage functie. Na een paar minuten is het alsof je uit een duur massage salon ben gestapt en je voeten voelen weer fris en vitaal aan.

Dit soort voetenbaden beschikken over een warmte element, wat er voor zorgt dat bij het afkoelen van het water, het weer opgewarmt wordt.

Pedicure voetenbad

Dit is het voorkeursbad van de pedicures. Even lekker badderen voor ze aan de behandeling beginnen om alles voor te bereiden. Daarnaast maakt het ook makkelijker om aan de voeten te werken als pedicure zijnde. Het losweken van eelt, openzetten van de huid is met een pedicure bad het makkelijkst.

Vaak worden deze baden ook gebruikt om te ontgiften. Door aan het water toe te voegen, kan het een helend, verzorgend of juist activerend bad zijn. Dit uiteraard afhankelijk wat je aan het water toevoegd aan reinigende stoffen.

Mijn persoonlijke favoriet, het massage bad

Dit bad onderscheidt zich van de rest van de baden door de massage knoppen onderin het bad. Deze zijn aan te zetten door een meestal bijgeleverde afstandbediening aan draad, die meeste van de tijd ook waterdicht is. Reden hiervan is dat als je een losse afstandbediening hebt, deze nog wel eens in het water kan vallen of kwijt kan raken als deze niet bekabeld aan het bad vast zit.

Je hebt hier ook weer verschillende varianten in. Bij de echte massagebaden, zitten er onderin het bad massage knoppen. Deze roteren en sommige modellen hebben ook nog een vibratie functie. Deze knoppen en vibratie zorgen ervoor dat je het gevoel krijgt dat de voeten gemasseerd worden, wat weer tot een verhoogde vorm van ontspanning kunnen leiden. Hoe het ook went of keert, dit type is puur voor recreatie, de andere kunnen voor alle doeleinden gebruikt worden. Er is echter niks zo lekker als een voetbad massage

Het is veelal de keuze van de koper welke voetenbaden het beste bij de persoon passen. Als je een druk leven leidt en je hebt gewoon zin in ontspanning neem dan vooral een voetenbad met massage. Heb je aan het einde van je werkdag last van je voeten en of veel krampen, neem dan het electrische bad omdat deze langer warm kan blijven.

Heb je veel last van eelt omdat je veel in werkschoenen rondloopt wegens je werk in een magazijn, dan is het aan te raden het pedicure bad te gebruiken. Daarna kun je zoveel mogelijk je voeten nog verzorgen nadat ze week zijn gemaakt door de toevoeging in het water.

Welke je ook kiest, het is een verheerlijking voor je dag einde.

Heb je last van een schimmelnagel infectie, raadpleeg dan eerst een arts alvorens een bad aan te schaffen. Dit in verband met de temperatuur waar schimmel nagels negatief profijt van kunnen hebben.

Hoe moet je de keuze maken bij aanschaf en waar kun je het beste rekening mee houden…

voetenbad kopen

Natuurlijk zijn er diverse wegen om te kijken welk bad het beste bij je past. Dit kan in overleg met een pedicure, maar je kunt ook gewoon de voetenbad aanbieding bij houden. Er zijn tegenwoordig veel winkels waar deze baden verkrijgbaar zijn en als je de krantjes een beetje volgt, dan komt er wel om de paar weken een voorbij in een huis aan huis folder van een van de grote electronica, huishoud of totaal aanbods ketens. Bij de consumenten bond kun je altijd tests lezen welk voetenbad beste getest. Let hiet echter wel op, een goedkoop voetenbad is niet altijd het beste voetenbad.

een goedkoop bad kan bijvoorbeeld redelijk veel lawaai maken. Als je voor je rust in een derlijk voetbadje stapt, zou deze keuze dus al afvallen. Ook hier is veel verschil in dus laat je goed informeren alvorens je voetenbad kopen. Geef je hier niks om kun je voor de wat meer prijsbewuste opties gaan. Mocht het dermate goed bevallen kun je nog altijd kijken voor een duurdere variant. Vorm is natuurlijk ook een criterium. Hij moet mooi zijn, maar toch functioneel, moet onder het bed, in de kast, in de opbergrekken of om het even waar dan ook in kunnen passen als je hem even niet gebruikt. Als iets niet helemaal past, hik je er alleen maar tegenaan en zul je dan ook niet heel veel plezier hebben van je heerlijke voetenbad. De opblaasbare variant is daar weer een uitzondering op natuurlijk, want het enige wat niet op te rollen is bij de meeste opblaasbare varianten, is het pedagogische element van het voetenbad.

Laatste maar niet minder belangrijke, wellicht het belangrijkste in dit hele verhaal is hoe je een voetenbad onderhoudt..

Na een uurtje lekker geborreld te hebben in de verheerlijking genaamd voetenbaden, is het tijd om hem weer op te bergen. Zorg ervoor dat na elke sessie, de leidingen van een voetmassagebad grondig worden gespoeld met water. Dit om bacterieen als voetschimmel en kalknagels te voorkomen. Je probeert het er af en niet eraan te weken. Als je het in huis hebt, is het aan te raden om een Mild huishoudelijk schoonmaak middel te gebruiken. Het gaat er niet alleen lekker van ruiken, maar op den duur gaat standaard spoelwater kalk afgeven en dat is funest voor je leidingen. Reinig je alleen met water, zal op den duur het bad gaan verkalken en daar hangt nu eenmaal een geur aanvast die niet iedereen op prijs kan stellen. Ik in ieder geval niet.

Met een mild huishoudelijk schoonmaakmiddel bedoel ik een variant van neutrale azijn.

Bij een electrisch voetenbad, heb je langer plezier van je product als je de luchtleidingen laat drogen. Hier is niks speciaals voor nodig, als dat je na het afdrogen van het bad, deze nog even een paar minuten aan laat staat op verwarming. Zo voorkom je dat er vocht achterblijft in de leidingen. Dit bij een warmte stand verdampt als sneeuw voor de zon en zo blijft je voetmassagebad lager in optimale conditie.

Bij pedicurebaden is het aan te raden als je iets van toevoeging aan het water hebt gebruikt, dit compleet te reinigen om aanslag, verkleuring of iets dergelijks te voorkomen.

Bij normaal gebruik en goed onderhoud in de vorm van leiding reiniging, zal een voetenbad je lang gelukkig kunnen maken met heerlijk zachte voeten zonder eelt, nare geuren of vermoeide voeten.

Nu, maak je keuze en ga snel een voetenbad kopen. Kijk niet eerst naar het geld, maar zoek een bad op naar je interesses en functie, anders zul je nooit de beste keuze maken!

Delen: