Beste stoomgenerators 2019

Delen:
 AfbeeldingNaamBeoordelingCheck prijzen op

1 de 10

Philips PerfectCare Elite GC9640/60

5.0

Check prijzen opon www.bol.com

2 de 10

Philips PerfectCare Aqua Pro GC9324/20

4.5

Check prijzen opon www.bol.com

3 de 10

Tefal GV7556 Express Easy Plus

4.5

Check prijzen opon www.bol.com

4 de 10

Philips HI5914/30

4.5

Check prijzen opon www.bol.com

5 de 10

Tefal Easy GV6771

4.5

Check prijzen opon www.bol.com

6 de 10

Philips PerfectCare Expert Plus GC8962/40

4.5

Check prijzen opon www.bol.com

7 de 10

Tefal Pro Express Ultimate Care GV9560

4.0

Check prijzen opon www.bol.com

8 de 10

Tefal Express Anti-Calc SV8054

4.0

Check prijzen opon www.bol.com

9 de 10

Philips GC9325/30

4.0

Check prijzen opon www.bol.com

10 de 10

Braun CareStyle 3 IS3042

3.5

Check prijzen opon www.bol.com

Elke week komt dezelfde discussie weer aan bod. Wie strijkt de was weg. Iedereen heeft er een hekel aan maar het is een van die dingen die moeten gebeuren, anders zien je kledingstukken er niet uit. Elke week weer dat gevecht over wie de bloezen strijkt, want die zijn nog erger dan de was zelf. Hele discussies gaan over het strijken en ik denk wel in elk huishouden. Hier heb ik geen goed antwoord op, maar kan je wel verklappen, dat als je het artikel hebt gelezen, je wel beter weet hoe het makkelijker kan, zodat je straks niet meer hoeft te discussiëren wie er nu weer aan de beurt is, maar waarom je nu niet twee keer achter elkaar mag strijken in plaats van om de beurt. Ik ga je in dit artikel verlossing geven van de sleur die strijken heeft. Niet door het strijken weg te halen met een miraculeuze oplossing, maar door het makkelijker te maken dan ooit van tevoren. Ik ga het hebben over stoomgeneratoren voor strijkijzers.

Wat zijn stoomcentrales voor strijkijzers?

stoomgenerator aanbiedingSoms zie je in een winkel zo’n demopersoon staan met een installatie op de strijkplank en denk je bij jezelf: “Dat heb ik helemaal niet nodig”. Nou, die personen weten wel beter, want grote kans dat hun dezelfde gedachte hadden voor ze de demo begonnen te geven.

Een normaal strijkijzer of stoomstrijkijzer heeft het waterreservoir in het ijzer zelf zitten. Niet dat dit slecht is, maar het brengt wat uitdagingen met zich mee die heel makkelijk op te lossen zijn. Het gewicht van het ijzer bijvoorbeeld. Heb je een reservoir van een halve liter, is gewoonweg je strijkijzer een halve kilo zwaarder. Je moet het wel mee slepen. Een stoomreservoir geeft hier oplossing aan door juist dit waterreservoir, stoom element en opslag los van het ijzer te houden. Zo blijft het strijkijzer zo licht mogelijk en zal het “strijkplezier” verhoogd worden naar een niveau dat je het zelfs wellicht leuk gaat vinden, op zijn minst dragelijk. Een ander voordeel van een losse generator is dat je hem ook veel makkelijker kan schoonmaken als in het ijzer zelf. Je hebt veel minder kalk in het ijzer zitten. Het enige nadeel wat men soms ondervindt is dat je een slang van de generator naar het ijzer hebt lopen, wat bij links of rechtshandigen wel eens in de weg kan hangen. Een beetje oefenen en daar ben je zo overheen.

Wat maakt ze anders dan stoomstrijkijzers?

Zoals hierboven al beschreven, is het hele stoomelement los gehouden van de strijkbout zelf, waardoor het gewicht van de strijkbout het lichtst mogelijk is. Dit voorkomt luie armen tijdens het strijken en zo kun je sneller en gemakkelijker door je was heen gaan. Omdat de stoom al in gasvorm bij de strijkbout aankomt, hoef je je minder zorgen te maken dat er zich kalk ophoopt in het ijzer zelf, waardoor je ijzer langer mee gaat dan een stoomstrijkijzer, voorbehouden dat het reservoir goed gebruikt wordt en niet gaat lekken. Buiten al het comfort van het niet hebben van veel gewicht op je arm, is het ook nog mogelijk om een strijkplank inclusief het reservoir te kopen. Dit vergemakkelijkt de opslag van het apparaat, zodat je niet losse componenten hebt, die je hele opslag kast gegijzeld houden.

Het waterreservoir heeft in 99% van de gevallen ook veel meer inhoud, waardoor je ook nog eens langer kan doen met het water en dus sneller klaar bent, doordat je niet elke keer met een bekertje naar de kraan hoeft. Er zijn al reservoirs te krijgen met rond de 3 liter aan water en daar kun je een heel ziekenhuis bijna mee strijken. Ok, dat is wat overdreven, maar het punt is wel duidelijk.

De slang die aan de strijkbout zit, die naar het reservoir toe gaat, is buigbaar, handzaam en gemaakt van een licht rubber dat niet snel breekt of bros wordt. Hierdoor garandeer je de algehele langere levensduur bij normaal gebruik. Dus we hebben nu: lichter, langer in functie en handzamer. Kunnen we nog meer vinden? Oh ja hoor. Wat dacht je van de temperatuur van de strijkbout. Doordat je kouder water in het ijzer hebt zitten als dat het strijkoppervlak warm is, zul je merken dat het langer duurt voordat het ijzer warm is. Heb je het water elders opgeslagen, dan is het apparaat veel sneller op temperatuur en kun je veel sneller beginnen, waardoor je automatisch ook weer veel sneller voor je favoriete serie zit.

Afmeting en design opties voor de strijkinstallaties

Het zal je nu wel duidelijk zijn dat een stoomgenerator wat groter is dan een standaard stoomstrijkijzer en dat heb je helemaal goed. Laten we het eens hebben over de afmeting van een dergelijk apparaat en we beginnen met de variant zonder strijkplank bevestigd.

De stoomgenerator komt op de plek te staan waar het ijzer normaliter in de strijkplank komt te staan. In veel gevallen is er in de generator zelf een plek om het ijzer in te zetten, dus je kunt hem nog wel gewoon kwijt als je even wilt uitrusten of je blouse wil verleggen. Deze generator of reservoir is ongeveer 30x30cm groot. Meestal zit er een slang aan van een 1,5 meter tot 1,80 meter. Dit zodat je voldoende bewegingsruimte hebt om aan welke kant dan ook te staan van de plank. Het strijkijzer zelf is gewoon van afmeting. Met gewoon bedoel ik een normale maat die je gewend bent van een strijkijzer.

Ga je kijken naar een stoomgenerator waar de plank een gedeelte is van het hele apparaat, dan is deze wel wat groter dan de vorige. De plank zal dezelfde afmetingen hebben, alleen wat “lomper”uitgevoerd omdat deze de generator moet kunnen dragen. De voeten van de plank zullen wat groter zijn en de spreiding van de poten van de plank zullen wat verder uit elkaar staan, zodat deze een betere verdeling van gewicht heeft als ie gebruikt wordt. Voor de rest zal het apparaat ansich hezelfde zijn. Het is ook aan te raden een te nemen met plank als je de ruimte hebt, omdat deze gewoonweg wat stabieler staat als de losse variant, zodat hij minder snel omvalt.

Voordelen en nadelen van een stoomgenerator

Ja natuurlijk zijn er ook nadelen, maar heel eerlijk, moet ik zeggen dat er meer voordelen aanzitten als nadelen. Laten we ze allemaal eens tegen elkaar zetten.

Een voordeel is dat er meer water in kan, zodat je langer in een zit door kan strijken. Het nadeel hiervan zou kunnen zijn dat je met meer gewicht zou moeten lopen in een keer. Zo kan ik er nog wel een aantal zoeken, maar daar ben ik niet voor. Wat wel voor mij een probleem is met de strijkplank variant is dat je er echt een huis voor moet hebben. Ze zijn echt wat lomper dan de gemiddelde strijkplank. Niet iedereen heeft een grote werkkast (want daar komt toch menig strijkijzer in te wonen) en niet iedereen heeft er evenveel ruimte in. Een ander nadeel is dat als een van de componenten kapot is of gaat lekken, je in veel gevallen je van je mooie strijkijzer af bent. Tegenwoordig zijn ze zo goed gemaakt dat het nog zelden voorkomt, maar die problemen gebeuren echt ook alleen maar met mij altijd. Houdt hier rekening mee. Kapot na de garantie is gewoonweg afgeschreven en te duur om te maken. Nou ja, niet te duur maar een andere is gewoon goedkoper om aan te schaffen.

In welke situaties is een stoomgenerator interessant om te hebben.

Helaas bestaan er veel aandoeningen aan de mens tegenwoordig. Een daarvan is een tennisarm of spierziekte, waardoor het niet altijd even comfortabel is om een toch al zwaar ijzer op te tillen, laat staan een stoomstrijkijzer stoomgenerator aanbieding stoomgenerator. Voor deze mensen is dit niet alleen een uitkomst maar een geschenk uit elke hemel waar men hun geloof neerlegt. Ze zijn daadwerkelijk lichter dan de stoomstrijkijzers en daarom meer dan geweldig voor deze groep mensen. Op deze manier kunnen ze gewoon doorgaan met de alledaagse dingen die ze voor het geheel ook konden doen. In veel gevallen wordt het ook in het ziekenhuis of kliniek aan geraden als het over het huishouden gaat, want voor deze doelgroep is het niks beters als gewoon doorgaan met alledaags leven.

Hoe kun je de beste stoomgenerator kiezen die het beste bij je past.

beste stoomgeneratorEr zijn een groot aantal mogelijkheden om te kijken of en welke het beste bij je past. Het goede van een huishoudproduct is dat het regelmatig aangeboden wordt in de kranten. Er is altijd wel een stoomgenerator test en een beste stoomgenerator test aankoop op verschillende tijden van het jaar. Een van de makkelijkste manieren om te kijken of er een stoomgenerator aanbieding is, is zoeken op google met de term: “aanbieding stoomgenerator”. Deze zoekopdracht is meer dan voldoende om heel veel informatie te verkrijgen over deze producten.

Er zijn ook nog mensen die een winkel binnen lopen voor informatie. Er zijn dan ook weer huishoudwinkels die dit als geen ander kunnen demonstreren. Niet alleen het verschil tussen een stoomstrijkijzer en een stoomstrijkijzer generator, maar ook welke stoomgenerator beste koop kan zijn voor je als persoon.

De gebruikelijke folders kunnen je ook wel eens helpen met de keuze. Niet alleen zijn hier veel leuke (andere) aanbiedingen te vinden, maar ook vergelijkingsmateriaal om zo voor je de beste keuze te maken. Krijg je het dan toch na dit alles gedaan te hebben niet voor elkaar om een goede keuze te maken; De consumentenbond heeft er meerdere artikelen van en over gemaakt, dus daar kun je ook terecht. Als je daarna het nog niet gevonden hebt, kan er altijd nog de mogelijkheid bestaan (1 a 2x per jaar) om een product thuis te testen. Of wellicht zijn er afspraken gemaakt met het bedrijf waar je het ijzer wil gaan halen, dat er een keer in de zoveel tijd een persoon de strijkijzers komt laten proberen. Dit zou meer dan voldoende zijn om tot stoomgenerator kopen over te gaan.

Hoe onderhoudt je stoomgenerator?

Dit is niet zo moeilijk als een traditioneel stoomstrijkijzer. Reden daarvan is dat je helemaal niks met het ijzer te maken heeft en het komt als stoom uit het ijzer. Dit zorgt ervoor dat je een keer per 2 maanden de stoom gewoon een keer door het ijzer moet laten gaan om alle kalk uit beide apparaten te halen. Soms is er nog de mogelijkheid om bepaald water te gebruiken om het apparaat van boven tot beneden te reinigen. Het is niet het goedkoopste reinigingsmiddel wat er op de markt te krijgen is, maar zeker wel een van de betere middelen voor een strijkijzer, omdat het gemaakt is voor strijkijzers van het desbetreffende merk waar ook het reinigingsmiddel van is.

Conclusie:

Als je de ruimte, kans en financiën hebt om een stoomgenerator en strijkijzer aan te schaffen EN op zoek bent naar een nieuw ijzer, is dit zeker een aanrader. Niet alleen maakt het apparaat je het vele male gemakkelijker op langere termijn, het is ook nog is makkelijk te handelen tijdens het gebruiken van het ijzer. Dit komt omdat dus het waterreservoir niet in het ijzer zit maar ergens in de buurt van het ijzer. Links of rechtshandigen hebben minder moeite met het gebruiken van het ijzer omdat het niet meer uitmaakt aan welke kant van de strijkplank je staat.

Let wel goed op met aanschaffen van een ijzer, want er zit heel veel verschil in prijs, prijsklasse en product ansich. Hoeveel water heb je nodig, wil je veel stroomdruk en hoeveel moet er te regelen zijn op het ijzer zelf. Koop gericht en kijk goed naar alles folders, acties en aanbiedingen. Loop eens een bedrijf binnen om informatie te vragen en als de prijzen op internet goedkoper zijn, denk dan wel hoeveel service je nodig hebt om het apparaat aan de gang te houden. Heb je dit allemaal gedaan, dan ben je een heel mooie stoomgenerator rijker na al dit uitzoek geweld! Gefeliciteerd, nu weer aan de strijk!

Delen: