Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Stijltangen 2023

Een ISO stijltang, een CHI stijlstang of een Carmen stijltang. Stijltangen heb je tegenwoordig in alle soorten en maten, van welk merk dan ook. Waar vroeger de kwaliteit van je stijltang erg kon verschillen, zijn die verschillen de laatste jaren steeds kleiner geworden. Sowieso voldoet het overgrote merendeel van de modellen op de Europese markt aan strenge veiligheids- en effectiviteitsvoorwaarden. Een goed en veilig resultaat zul je met je stijltang dus altijd wel bereiken.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.coolblue.nl
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.coolblue.nl
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.coolblue.nl
4 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
5 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
6 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
7 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
8 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
9 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
10 de 10
4.2
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl

Maar toch blijft de vraag hangen, welke stijltang moet ik dan kiezen? Wil je voorbeeld krullen maken met een stijltang, dan heb je daar vaak een speciaal model voor nodig. En er zijn nog wel meer kenmerken om op te letten. Wij helpen je de juiste stijltang te kiezen, zodat jij nooit meer bang hoeft te zijn voor een bad hair day!

De belangrijkste dingen om te weten voor je een stijltang koopt

Om een goede en weloverwogen keuze te kunnen maken voor een stijltang helpen wij je een handje op weg. Wij raden aan jezelf een aantal dingen af te vragen voor je een stijltang koopt. De belangrijkste dingen om jezelf af te vragen zijn welk haartype je hebt en hoe vaak je de stijltang wilt gebruiken.

Welk haartype je hebt

Je haartype maakt nogal wat uit bij het aanschaffen van een stijltang. Het belangrijkste waar dit effect op heeft is de temperatuur van je stijltang. De temperatuur van een stijltang kan erg verschillen, van tussen de 60°C en 230°C. Meestal is het zo dat je de temperatuur van je stijltang tussen bepaalde waarden kunt verzetten, bijvoorbeeld in stappen van 10°C tussen de 80°C en 180°C.

Heb je stug of extra dik haar? Dan is het verstandig te kiezen voor een stijltang die hoge temperaturen aankan, in elk geval van 210°C of hoger. Kroeshaar, of andere soorten dik haar, nemen warmte namelijk minder makkelijk op dan dun haar, en moeten dus goed verwarmd worden om goed en mooi vervormd te kunnen worden. Heb je echter dun, fijn of beschadigd haar? Dan is een lagere temperatuur van rond de 180°C meestal al voldoende.

Hoe vaak je de stijltang gebruikt

Als je weet welke temperaturen je stijltang aan moet kunnen, bedenk dan goed hoe vaak je de stijltang zult gebruiken. Ga jer er elke dag gebruik van maken? Of alleen in het weekend? Misschien gebruik je stijltang wel bijna nooit, en alleen bij speciale gelegenheden? Hoe vaak je jouw stijltang gebruikt heeft invloed op het soort plaat dat je moet kiezen.

Gebruik je jouw stijltang bijna nooit? Dan kun je kiezen voor een stijltang met keramische coating. Deze coating geeft hetzelfde effect als de, vaak veel duurdere, volledig keramische platen. Het nadeel is wel dat een plaat met coating gemakkelijker slijt. Maar als je toch maar weinig van je stijltang gebruikmaakt, zul je daar weinig last van hebben.

Gebruik je jouw stijltang vaker, bijvoorbeeld meerdere keren per week? Dan raden wij aan te kiezen voor een stijltang met volledig keramische platen, of om te kiezen voor de nog stevigere stijltangen met titanium platen. Beide soorten platen hebben het voordeel dat ze de warmte gelijkmatig over je haren verspreiden, en dat ze gemaakt zijn van een materiaal dat ervoor zorgt dat je haar minder statisch wordt. Hun voordeel is ook meteen hun nadeel, want door deze goede eigenschappen zijn stijltangen met keramische en titanium platen normaal gesproken een stuk duurder.

Andere zaken van belang

Naast de twee vragen hierboven is het goed jezelf nog een aantal andere vragen te stellen. Weet bijvoorbeeld goed van te voren wat je allemaal met de stijltang wilt doen. En vraag jezelf ook af of je al die handige functies die met je stijltang komen wel écht nodig hebt. Dit kan qua prijs uiteindelijk namelijk veel uitmaken.

Wat je met de stijltang wilt doen

Met een stijltang kun je vaak veel meer dan alleen je haar steilen, ook al doet de naam anders vermoeden. Als je een stijltang hebt met ronde platen, dan kun je bijvoorbeeld krullen maken met je stijltang. Ook kun je extra volume aanbrengen in de jaar, door met de juiste techniek door je haar heen te gaan. Dit wordt nog gemakkelijker als de stijltang beschikt over flexibele platen, die gemakkelijk draaien.

Wil je dat de stijltang extra functies heeft

Naast alle zaken die we al genoemd hebben zijn er genoeg stijltangen op de markt met extra functies. Zo hebben sommige stijltangen het materiaal tourmaline in hun platen zitten. Hierdoor wordt je haar nóg gladder dan met een normale stijltang. Ook kun je kiezen voor een mini stijltang, die je gemakkelijk mee op reis neemt of in je tas doet.

Verder heb je sinds kort ook de speciale stoom stijltang. Dit type stijltang is ontwikkeld voor droog of beschadigd haar. De stoom zorgt ervoor dat de haarschubben goed open gaan staan. Hierdoor kunnen verzorgingsproducten beter door het haar worden opgenomen.

Ook zijn er ook nog andere handige eigenschappen, zoals het model en design van je stijltang. Beide kunnen erg belangrijk zijn voor het gevoel dat je aan de stijltang over houdt. Verder zijn er stijltangen met een meedraaiend snoer (erg handig als je die mooie krullen wilt maken), of zelfs volledig draadloze stijltangen, met een ingebouwde batterij. Sommige luxe modellen hebben zelfs een digitaal display, waar je de temperatuur op kunt aflezen.

Onze mening

Wij zijn ervan overtuigd, dat je pas de beste stijltang kunt kiezen als je jezelf en je haar eerst goed leert kennen. Welk haartype je hebt en hoe vaak je iets speciaals met je haar wilt doen zijn het meest van belang om uit te komen bij een geschikt model. Maar het is ook belangrijk goed te weten wat je precies met de stijltang wilt doen, en naar welke speciale functies je op zoek bent. Met de grote verscheidenheid aan modellen is er gelukkig uiteindelijk voor ieder wat wils, of je nu een grote of kleine portemonnee hebt. Je weet nu in elk geval goed waar je op moet letten bij het maken van je keuze.

Back to top button