Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Smartwatches 2022

Smartwatches bestaan inmiddels alweer een aantal jaren. Vanaf het begin zijn ze aangeprezen als apparaten die een grote invloed kunnen hebben op je leven. En dat kan ook zeker. Ze zijn erg klein, maar kunnen erg veel data over je leven, je gezondheid en je huishouden verzamelen. Ook kun je er tegenwoordig mee op WhatsApp, je e-mail checken, of voice opdrachten inspreken. Ben jij op zoek naar de beste smartwatch voor jou? Maar weet je niet zo goed hoe je tot je keuze moet komen? In deze koopgids helpen wij je verder. In een paar korte stukjes tekst helpen wij je op weg, en geven we antwoord op de vraag: wat is de beste smartwatch nu eigenlijk?

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.coolblue.nl
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.coolblue.nl
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.coolblue.nl
4 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
6 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
7 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
8 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
9 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
10 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl

Alles over de smartwatch

Hieronder vertellen wij je eerst wat een smartwatch precies is. Immers, als je wilt weten wat de beste, en liefst goedkoopste smartwatch is het wel belangrijk te weten wat je er allemaal mee kunt.

Soorten smartwatches

Een smartwatch is een soort horloge, dat in directe (draadloze) verbinding staat met je smartphone. Er zijn veel verschillende smartwatches op de markt. Allereerst maken we een onderscheid tussen ‘echte’ smartwatches en zogenaamde ‘activity trackers’. Ze kunnen allebei in verbinding staan met je smartphone, maar met een smartwatch kun je een stuk meer doen dan met een activity tracker.

Met een smartwatch kun je, naast zien hoe laat het is, informatie sturen naar en ontvangen van een smartphone. Het gaat hier om bijvoorbeeld sms-berichten, notificaties en e-mails of Whatsapp-berichten. Maar je kunt er ook bij sommige modellen mee betalen, in plaats van je pinpas of smartphone zelf te gebruiken. Je kunt met een smartwatch ook sportprestaties meten, en gezondheidskenmerken zoals je hartslag of het aantal stappen dat je zet. Een activity tracker doet dit laatste ook, maar kan géén notificaties ontvangen.

Waarom zou je kiezen voor een smartwatch?

Het hebben van een smartwatch brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel is dat je je smartphone niet langer uit je broekzak of (rug)tas hoeft te halen om een berichtje te lezen of te zien dat je een inkomende oproep hebt. Dit maakt het een ideaal middel voor als je vaak onderweg bent, of geen zin hebt je smartphone telkens in je hand te nemen.

Een ander voordeel is dat je met je smartwatch, we zeiden het al, veel verschillende (gezondheids)gegevens kunt meten. Doordat de sensoren van je smartwatch direct je huid raken zijn de metingen niet alleen betrouwbaar, maar ook nog eens real-time. Zo kun je nog tijdens het sporten kijken hoe het met je gezondheid en conditie gesteld is. Ook kun je er je slaap mee meten.

Daarnaast zijn er nog vele andere, praktische voordelen van het hebben van een smartwatch. We zeiden al dat je er in sommige gevallen mee kunt betalen. Maar ook kun je ermee je lichten aandoen thuis, muziek of podcasts eenvoudig naar je bluetooth koptelefoon streamen, of via GPS navigeren, zowel te voet als in de auto.

Let hier op bij het kopen van een smartwatch

Elke smartwatch heeft zo zijn eigen functies en karakteristieken. Ze kunnen beide grote impact hebben op je uiteindelijke keuze.

Accuduur

Een van de belangrijkste karakteristieken van smartwatches om rekening mee te houden is de accuduur. Sommige smartwatches gaan maar één dag mee. Maar er zijn ook andere soorten die tot wel vier of vijf dagen mee kunnen gaan. Handig voor onderweg, of als je bijvoorbeeld in de natuur zit en niet direct toegang hebt tot een oplaadpunt of stopcontact.

GPS-functie of niet

Ook van belang om te weten is dat niet alle smartwatches een ingebouwde GPS-functie hebben. Wil je met je smartwatch (digitaal) kunnen navigeren, dan is dit echt een must. Daarnaast zijn sommige smartwatches waterbestendig, andere volledig waterdicht, maar zijn er ook nog altijd smartwatches op de markt die je het beste absoluut niet in de regen kunt dragen. Voor beide kenmerken geldt: denk je ze nodig te hebben, schrijf ze dan nu meteen voor jezelf op.

Design en formaat

Hoe je smartwatch eruit ziet is natuurlijk ook belangrijk. Iedereen heeft immers zo zijn of haar eigen persoonlijke smaak en stijl. Kies daarom voor een smartwatch die niet alleen fysiek goed om je pols voelt, maar die ook qua design goed past bij je persoonlijkheid. Ook je hoofd moet zich immers goed voelen bij het klokje om je pols.

Prijs

Een ander karakteristiek tenslotte is natuurlijk de prijs. Smartwatches variëren in prijs van 150 euro tot soms wel 500 euro. Hoe meer functies en kenmerken, des te hoger de prijs. Maar ook het design en het formaat van je smartwatch kunnen van invloed zijn op de prijs. En, omdat je er nu eenmaal de hele dag mee om je pols loopt, wil je ook weer niet dat er helemáál geen aandacht aan design besteedt wordt.

Tot slot

Van de verschillende soorten smartwatches die in omloop zijn raden wij aan te kiezen voor een ‘echte’ smartwatch. Dat wil zeggen, een smartwatch die niet alleen je activiteiten bijhoudt, maar eentje waarmee je ook informatie kunt uitwisselen van en naar je smartphone. Ga je eenmaal op zoek naar de beste goedkope smartwatch, dan weet je nu ook dat er een aantal karakteristieken zijn om in de gaten te houden.

Naast natuurlijk de prijs kun je letten op bijvoorbeeld waterdichtheid, formaat en of er een GPS-functie ingebouwd zit of niet. Verder zijn ook de functies van belang, en moet ook het design van de smartwatch niet onderschat worden. Voor iets waar je aardig wat geld aan uitgeeft, én dat je ook nog de gehele dag om je pols draagt, wil je natuurlijk wel met iets rondlopen waarmee je voor jouw gevoel helemaal hip bent.

Back to top button