

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.
TOP 10 Beste Skeelers 2025
Het lijkt zo simpel; het kopen van skeelers, ook wel bekend onder de naam inline-skates. Maar, zodra je je erin verdiept, zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Dit komt omdat er veel verschillende modellen op de markt zijn. En die lijken, op het eerste oog, ontzettend veel op elkaar!
Daarom helpen wij je met dit artikel graag goed op weg bij het kopen van goede skeelers. Ga je skeelers kopen, dames- Ăłf herenmodellen? Dan zit je, na het lezen van onze koopgids hieronder, helemaal goed. Wij zorgen ervoor dat je al snel rollend de straat over kunt gaan. Waar wacht je nog op, lees snel verder!
Kies ik voor skates of gewone skeelers?
Veel mensen gebruiken de woorden âskeelersâ en âskatesâ door elkaar. En dan is er ook nog zoiets als inline-skates. Wat wordt hier nou eigenlijk mee bedoeld? Over inline-skates kunnen we kort zijn: dit is eigenlijk de verzamelnaam voor zowel skeelers als skates.
Met het woord inline-skates wordt bedoeld dat de wieltjes van deze artikelen achter elkaar, in Ă©Ă©n rechte lijn, staan. Maar, dan nog is de vraag, wat is nu precies het verschil tussen de skeelers en speed skeelers of skates? Dat leggen wij je hieronder uit.
Recreatieve skeelers
Officieel worden recreatieve skeelers ook skates genoemd. Maar, om je niet te verwarren, gebruiken we hier het woord recreatieve skeelers, om aan te geven dat dit het model is waar de meeste mensen aan denken bij het woord âskeelerenâ. Recreatieve skeelers bestaan uit een schoen die op vier wielen is geplaatst. In tegenstelling tot een rolschaats staan deze vier wielen achter elkaar. Hiermee voelt skeeleren automatisch erg aerodynamisch aan.
Bij recreatieve skeelers is de relatief hoge en harde schoen bekend. De schoen valt bij de meeste mensen tot over de onderkant van het scheenbeen. Het voordeel van zoân hoge schoen is dat deze meer dan voldoende ondersteuning biedt aan je enkels. Hij voelt erg stabiel aan, en hierdoor zul je het skeeleren zelfs over lange afstanden goed vol kunnen houden.
Skeelers hebben doorgaans 4 tot 5 wielen.
Speed skates
Speed skeelers zijn de meer professionele variant van skeelers die je op de markt zult vinden. Ze vallen meteen op, doordat de schoen vaak een stuk lager valt dan bij recreatieve skeelers. Hierdoor heeft je onderbeen wat meer bewegingsvrijheid. Dit komt vooral je acties in de halfpipe ten goede. Wil je dus je trukendoos opentrekken, dan is dit model je beste vriend.
De lage schoen is soepel vormgegeven, wat je wendbaarheid erg ten goede komt. Wat ook opvalt is dat bij dit model het frame vaak van méér kwalitatieve materialen gemaakt is. Denk aan aluminium in plaats van kunststof. Héél professionele modellen zijn zelfs opgebouwd uit koolstofvezel, een ontzettend sterk maar toch ook licht materiaal.
Skates hebben meestal 3 tot 4 wielen.
Waar let ik op het bij het skeelers kopen?
Ben je eruit, en ga je binnenkort een setje skeelers kopen? Let dan goed op de volgende kenmerken van skeelers. Het zijn de kenmerken die het verschil kunnen maken tussen pijnlijke benen en voeten of zelfs blessures en soepele ritjes die je benen en spieren niet teveel zullen vermoeien.
Keuze 1: let op het frame
Een skeeler heeft een groter frame dan een skate-frame. Dit kun je zien doordat de achterste wielas een flinke afstand, vaak een paar centimeter, achter de hak van de schoen zit. Er zijn modellen met vijf kleinere wielen, maar ook modellen met vier iets grotere wielen. Let bij het kiezen op basis van het frame op het gewicht ervan. Dit moet niet te zwaar zijn. Test ook de stijfheid. Dit doe je door de hak en de punt van de schoen richting elkaar te duwen.
Keuze 2: kijk naar het schoentype
Van hard boot tot soft boots; het type schoen maakt nogal wat uit bij het kopen van een setje skeelers. Een soft boot lijkt een beetje op de schoen die op een schaats zit. Hard boots zijn méér rigide en vormen zich dus minder makkelijk naar je been en voet. Echter, als je een goed zittende hard boot hebt, dan biedt deze wel stijfheid en bescherming bij valpartijen. Het belangrijkste is dat de schoen van de skeelers die je op het oog hebt goed aanvoelt en bovendien goed zit.
Keuze 3: wie de schoen past…
Kies nooit voor zomaar de eerste de beste skeelers, ook al lijken ze goed te passen. Vergelijk altijd verschillende modellen met elkaar, om te kijken hoe ze aanvoelen en wat voor jou het beste werkt. Wij geven je alvast een tip: pas de skeelers aan het eind van de dag. Je voeten zullen dan wat dikker zijn, en dit is voor de meeste mensen ook het tijdstip waarop zij de skeelers aan zullen trekken, na werk of in de avonduurtjes op een zwoele zomeravond.
Keuze 4: het zit ‘m in de wielen
Ook in de wieltjes heb je volop keuze. Sterker nog, skeeler wielen kun je los verkrijgen. Met kleine wieltjes ben je wendbaarder dan met grote wieltjes. Met deze laatste kun je echter mĂ©Ă©r snelheid maken. Ook de hardheid van de wieltjes telt. Harde wieltjes rijden snel, ze blijven vormvast en hebben daardoor minder rolweerstand. Zachte wieltjes vervormen een beetje, ‘plakken’ daardoor aan het wegdek en geven je zo mĂ©Ă©r grip. Let bij de wielen tenslotte ook op het materiaalgebruik.
Onze conclusies over skeelers
Van goedkope skeelers tot meer professionele modellen: er zijn ontzettend veel soorten skeelers op de markt. Wij hopen dat dit artikel je wat meer zicht op het bos tussen de bomen geeft. Zo weet je nu het verschil tussen speed skates en skeelers, en kun je op basis daarvan voor jezelf een keuze maken. Let bij het kopen ervan in elk geval op de pasvorm, de schoensoort, het gewicht en de stijfheid van het frame en tenslotte op de wieltjes.
Loopt alles wat jou betreft bij het kopen op rolletjes? Sla dan snel je slag, maak gebruik van die ene skeelers aanbieding die je gezien hebt en voor je het weet zoef je het asfalt over. Maak altijd gebruik van zowel pols- als kniebeschermers, en denk erover ook een helm te dragen. Zo kun je niet alleen snel maar ook nog eens veilig de weg op. Veel skeelerplezier!