Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Printers 2024

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.amazon.nl
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.amazon.nl
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.amazon.nl
4 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
6 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
7 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
8 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
9 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
10 de 10
4.2
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl

Printers worden tegenwoordig een stuk minder verkocht dan vroeger. En dat is ook niet gek, want tegenwoordig gaat bijna al onze communicatie digitaal. Foto’s afdrukken doe je via online bestelservices, en een digitale handtekening is zó gezet. Toch blijven printers voor veel mensen een absolute must. Of je nu een concert-of museumkaartje wilt uitprinten, een reserveringsbevestiging bij een sauna- of wellnesscentrum, of gewoon even iets op papier voor je wilt hebben: een printer biedt dan uitkomst. Wil jij weten hoe jij een goede printer kunt vinden? En wat bijvoorbeeld de beste all in one printer voor thuisgebruik is? Lees dan snel verder, en vind zo de printer die bij je past.

De belangrijkste kenmerken om op te letten

In dit artikel laten wij je twee soorten kenmerken van printers zien. We beginnen met de belangrijkste kenmerken waar je bij het kopen van een printer op moet letten. Welke printers zijn de beste koop? Printers die voldoen aan de keuzes die jij per kenmerk maakt.

Inkjet- of laserprinter?

Ga je een printer kopen? Dan is de eerste keuze die je moet maken of je een laser- of inkjetprinter wilt hebben. Laserprinters printen zeer snel. Ze zijn het meest geschikt voor het printen van (lange) tekstdocumenten. Een laserprinter werkt niet met vloeibare inkt, zoals inkjetprinters, maar maken gebruik van inktpoeder. Een laserprinter kan daarom, ook na een tijdje stil te hebben gestaan, prima printen. Een inkjetprinter zou daar meer moeite mee hebben. Qua aanschafprijs zijn laserprinters een stuk duurder. Op de lange termijn kunnen ze echter juist goedkoper uit zijn, als je tenminste relatief veel printjes maakt.

Een inkjetprinter print dus langzamer dan een laserprinter. Maar ze zijn ook een stuk flexibeler. Deze printers zijn nog steeds het meest geschikt om foto’s op hoge kwaliteit mee af te drukken. Onthoud echter dat je om de zoveel tijd een printje moét maken met enen inkjetprinter. Dit komt omdat de vastgelopen inkt anders de printkoppen van je printer kan verstoppen. Als dat gebeurt, dan is een professionele schoonmaak, of zelfs het kopen van een nieuwe printer, nodig.

Kleur of zwart-wit?

Heb je de printer echt alleen nodig om documenten uit te printen? Dan hoef je niet per se een kleurenprinter te kopen. Kleurenprinters hebben soms namelijk de vervelende eigenschap dat je niet kan printen als één van de inktcartridges leeg is. Het kan daardoor gebeuren dat je géén rode inkt meer hebt, maar dat je daardoor je zwart-wit velletje niet kunt uitdraaien.

Dan zijn er ook nog modellen die gebruik maken van gecombineerde inktcartridges. Bij deze patronen zit de inkt in een combinatie van vier kleuren in één cartridge. Is één van de kleuren op? Dan zul je in veel gevallen de hele cartridge moeten vervangen. Ook als de andere kleuren inkt nog volop aanwezig zijn.

All-in-one-printer of niet?

Vroeger had je als je wilde scannen, printen en kopiëren drie verschillende apparaten nodig. Dat is gelukkig allang niet meer zo. All-in-one printers maken net zo makkelijk een kopie of een printje als dat je er een bestand mee inscant en verstuurt. Normale printers en all-in-one printers doen tegenwoordig zelfs in prijs niet onder voor elkaar. Vraag jezelf echter wel af of je al die extra opties ook echt nodig zult hebben. En bedenk je dat een all-in-one-printer soms qua kwaliteit en functionaliteit onderdoet voor een specifiek toegeruste printer.

Zo kunnen sommige all-in-one-printers alleen één voor één een kopietje maken, en zul je dus voor meerdere kopiën een document opnieuw door de printer moeten halen. Andere all-in-one printers kunnen niet draadloos, maar alleen via een kabel documenten naar je computer sturen. En weer andere all-in-one printers hebben geen beste printkwaliteit.

Leuk om te hebben

Je kent nu de belangrijkste eigenschappen van een printer. Heb je op die kenmerken je keuzes gemaakt? Dan kun je nu erachter komen wat voor jou de beste printer is. De beste printer voldoet op alle belangrijke kenmerken, en heeft bovendien nog nuttige extra’s die voor jou persoonlijk van belang zijn.

Dubbelzijdig printen

Met sommige printers kun je dubbelzijdig printen, maar lang niet met alle modellen. Dubbelzijdig printen is handig en duurzamer, omdat je er zowel de voor- als achterkant van je document mee kunt bedrukken. Wil je tijd en papier besparen, dan is dit een erg handige eigenschap.

Soort papier

De meeste mensen drukken documenten af op A4-formaat. Wil jij echter ook etiketten, enveloppen of misschien zelfs postervellen uitdraaien? Dan zal je printer dit wel moeten ondersteunen. Lang niet alle printers doen dit, dus kijk hier goed naar voordat je een definitieve keuze maakt. Kijk hierbij ook goed naar de prijs, want foto’s op posterformaat afdrukken kost vaak minder tijd en geld als je het uitbesteedt, dan als je het zelf doet.

Printen met je smartphone of via USB

Steeds meer printers zijn toekomstbestendig. Ze maken het mogelijk om, via een USB-poort of via Bluetooth, je bestanden vanaf je USB-stick of smartphone rechtstreeks naar de printer te sturen. Je hoeft dan geen laptop of vaste pc meer aan de printer te koppelen, wat, zeker als je snel even iets wilt printen, erg handig kan zijn.

Design en uiterlijk

Je printer moet natuurlijk doen waarvoor hij bedoeld is. Maar ook het uiterlijk van je printer speelt een rol, zeker als deze een plekje inneemt waar veel mensen het apparaat kunnen zien. Printers zijn de afgelopen jaren stukken kleiner geworden dan voorheen, en zien er ook qua design soms erg gelikt uit. Kies een printer die bij je persoonlijke smaak en natuurlijk je interieur past. Dan heb je er namelijk het langste plezier van.

De uiteindelijke kosten

Je zou denken, als ik de keuze heb tussen twee printers die allebei voldoen aan mijn eisen, dan kies ik toch gewoon voor de goedkoopste van de twee? Deze vlieger gaat echter lang niet altijd op. Sommige printers maken namelijk gebruik van erg dure cartridges, die je niet kunt vervangen voor goedkopere exemplaren. Andere printers maken gebruik van patronen die in Nederland bijna niet te vinden zijn. Let er dus op dat de uiteindelijk (verborgen) kosten van je printer hierdoor een stuk hoger uit kunnen vallen.

De beste printers

Ga je een printer kopen, maak dan een keuze tussen een laser- of een inkjetprinter, een all-in-one printer of een ‘standaard’ printer, en een kleuren- of zwart-witprinter. Heb je die keuzes gemaakt, kijk dan naar handige of leuke extra’s waarvan je wilt dat jouw printer erover beschikt. Zo vind jij zonder problemen het model dat bij je past. Bedankt voor het lezen van ons artikel, en denk eraan: de volgende keer dat jij een printer aanbieding tegenkomt ben je goed voorbereid je keuze te maken!

Back to top button