Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Oogcremes 2023

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
4 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
6 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
7 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
8 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com

Oogcrèmes zijn al sinds lange tijd erg populair. Gek is dat niet, want oogcrème kan een verzachtend en stimulerend effect op de gevoelige huid onder je ogen hebben. Voor veel mensen is het gebruiken van oogcrème daarom een perfect begin of juist einde van een lange dag. Sinds een paar jaar zijn er echter veel nieuwe, van elkaar verschillende soorten oogcrèmes op de markt te vinden. Dit komt ook door het grotere aanbod via internet, en dan met name in webshops waarmee je oogcrèmes van over de hele wereld, en van veel verschillende merken, kunt bestellen. Om jou te helpen te vinden wat je zoekt helpen wij je op weg. Wij laten je zien waar je op moet letten en welke verschillende soorten zijn die je kunt kopen. Zo kun jij de beste oogcrème kopen.

De voordelen van oogcrème

Waarom zou je überhaupt oogcrème gebruiken? Een goede vraag, want je hebt tegenwoordig zoveel producten die worden aangeprezen als verplicht onderdeel van je dagelijkse routine. Wij vertellen je daarom wat de voordelen zijn van het gebruik van oogcrème.

Waarom speciale oogcrème gebruiken?

Op het eerste oog lijkt oogcrème één van die producten die je misschien wel links kunt laten liggen. Toch is dat echt niet het geval. Want, de huid onder je ogen is erg gevoelig. Dit komt omdat het één van de dunste stukjes van de huid is. En dat moet ook wel, want dit zorgt ervoor dat je ogen soepel in hun kassen kunnen bewegen, en dat je jouw ogen gemakkelijk kunt openen en sluiten. Daarnaast dient de huid als een soort stootkussentje voor je ogen. Het is dus niet zomaar een stukje van je lichaam dat je links wilt laten liggen.

De voordelen van goede oogcrème

De eerste tekenen van ouderdom verschijnen vaak rondom je ogen: een goede verzorging kan er aan bijdragen dat dit proces wordt vertraagd. Ouderdomsvlekjes, kraaienpootjes en andere rimpeltjes kunnen zo worden tegengegaan. Ook bescherming tegen externe factoren is een absolute must. Doordat de huid zo gevoelig is raakt deze gemakkelijk beschadigd door weer, wind of zelfs de zon. Naast bescherming kan een goede oogcrème de voedingsstoffen bieden die je huid nodig heeft om weer opgebouwd te worden, nadat deze beschadigd is geraakt. De gevoelige huid rond je ogen heeft dus absoluut baat bij een goede verzorging met een oogcrème.

Soorten oogcrème

Er zijn verschillende typen oogcrème op de markt, elk met hun eigen speciale eigenschapen en focusgebied. Wij leggen je de verschillen uit tussen de verschillende soorten, zodat jij een goede keuze weet te maken als het moment daar is.

Het eerste verschil is er tussen dag- en nachtcrèmes. Oogcrèmes voor overdag zijn bedoeld om je te beschermen tegen de externe factoren waar je gezicht dagelijks aan bloot wordt gesteld. Nachtcrèmes zijn er juist om je huid te voeden na een lange dag, en zo herstel te bieden. Je merkt dit vooral aan de structuur: nachtcrèmes zijn vaak een stuk dikker dan dagcrèmes. Hun formule is rijker, en ze bevatten zoals gezegd meer voedingsstoffen. Overdag draag je vaak make-up en dan kan een dikke crème ervoor zorgen dat deze uitloopt. Daarom zijn dagcrèmes normaal gesproken een stuk lichter qua structuur.

Dan zijn er nog verschillen tussen speciale typen crèmes. Die vertellen wij je hieronder.

Anti-wallen

Er zijn speciale oogcrèmes die wallen tegen zeggen te gaan. Deze bevatten vaak kamille, aloë vera, komkommer of caffeïne. Deze crèmes komen vaak in een speciale roller van metaal. Dit metaal voelt verkoelend aan voor je ogen. De gel die eruit komt zal snel voor verlichting van je opgezwollen huid zorgen.

Denk eraan dat deze producten, als er geen komkommer of aloë vera inzit, je huid juist kunnen uitdrogen. Zeker bij een extra gevoelige huid is dit iets om rekening mee te houden.

Donkere vlekken en kringen

Veel mensen hebben hier last van als ze ‘s ochtends wakker worden. En niet alleen als het een beetje een korte nacht was, maar ook na een uitstekende nachtrust kunnen donkere kringen en vlekken opspelen. Om dit tegen te gaan kun je een dagcrème gebruiken met daarin een concealer. Het zal dit probleem op de lange termijn niet oplossen, maar het zorgt er in elk geval voor dat je in je dagelijkse bezigheden hier geen problemen of onzekerheden mee zult ondervinden.

Ook hier is hydratie weer erg belangrijk. Let erop dat de crème die je koopt voldoende vitaminen en mineralen bevat, maar ook extra voedingsstoffen, zoals bepaalde vetten uit noten of vruchten.

Bescherming tegen de zon

Op de langere termijn kan zon de huid onder je ogen grote schade toebrengen. Kies daarom bij het kopen van een oogcrème altijd voor een crème die ook bescherming biedt tegen de zon. De meeste oogcrèmes hebben gelukkig tegenwoordig een goede beschermingsfactor tegen de zon. Deze staat ook wel bekend als SPF. Bij een SPF van 30 of meer weet je in elk geval dat je altijd goed zit. De huid rondom je ogen zal dan namelijk voldoende beschermd zijn, zelfs midden in de zomer.

Zon brengt vooral op de lange termijn zichtbare schade toe aan de huid. Dus kies een oogcrème met SPF of gebruik een zonnebrandcrème die geschikt is voor je gezicht en je ogen niet irriteert. Geen SPF op? Een goede manier om je ogen te beschermen is door een zonnebril te dragen.

Conclusies over oogcrème

Oogcrèmes kunnen erg nuttig zijn. Ze beschermen en voeden de huid, en maken de gevoelige huid onder je ogen minder vatbaar voor allerlei kwaaltjes. Oogcrèmes zijn er echter in alle soorten en maten. Let hier dan ook met name op bij het maken van je uiteindelijke keuze.

Het maakt namelijk nogal wat uit of je gaat voor een dag- of nachtcrème, of voor een crème speciaal bedoeld voor het tegengaan van wallen of donkere kringen. Beide kunnen voordelig zijn. Het is echter helemaal afhankelijk van jouw ogen en huid welke je moet kiezen. Als je op basis van de diverse soorten je keuze gemaakt hebt, let dan ook op de prijs. Een goede oogcrème hoeft namelijk niet duur te zijn.

Back to top button