TOP 10 Beste Koortsthermometers 2021

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

 AfbeeldingNaamBeoordelingCheck prijzen op

1 de 10

Beurer FT 93

5.0

Check prijzen opon www.bol.com

2 de 10

Withings Thermo

4.9

Check prijzen opon www.bol.com

3 de 10

Sensitec NF-3101

4.8

Check prijzen opon www.bol.com

4 de 10

Medisana TM A77

4.8

Check prijzen opon www.bol.com

5 de 10

Loboor Thermometer

4.7

Check prijzen opon www.bol.com

6 de 10

Bintoi Thermometer

4.6

Check prijzen opon www.bol.com

7 de 10

AlwaysCare Thermometer

4.6

Check prijzen opon www.bol.com

8 de 10

Knikker Thermometer

4.5

Check prijzen opon www.bol.com

9 de 10

WBTT Thermometer

4.4

Check prijzen opon www.bol.com

10 de 10

Premiumful Thermometer

4.3

Check prijzen opon www.bol.com
1 di 10
Beoordeling
5.0
Check prijzen opon www.bol.com
2 di 10
Beoordeling
4.9
Check prijzen opon www.bol.com
3 di 10
Beoordeling
4.8
Check prijzen opon www.bol.com
4 di 10
Beoordeling
4.8
Check prijzen opon www.bol.com
5 di 10
Beoordeling
4.7
Check prijzen opon www.bol.com
6 di 10
Beoordeling
4.6
Check prijzen opon www.bol.com
7 di 10
Beoordeling
4.6
Check prijzen opon www.bol.com
8 di 10
Beoordeling
4.5
Check prijzen opon www.bol.com
9 di 10
Beoordeling
4.4
Check prijzen opon www.bol.com
10 di 10
Beoordeling
4.3
Check prijzen opon www.bol.com

Al jarenlang zijn er speciale koortsthermometers op de markt. Nu het coronavirus snel en hard om zich heeft toegeslagen, kiezen méér en méér mensen ervoor om zo’n thermometer in huis te halen. Maar, de mensen die koortsthermometers kopen, waar moeten die eigenlijk op letten? Dit artikel is speciaal voor jullie bedoeld. We helpen je een keuze te maken tussen de verschillende thermometers die op de markt zijn, en laten je de handige extra’s zien die sommige modellen hebben. Zo kun jij de beste keuze maken.

Soorten koortsthermometers

Op het eerste oog denk je, een koortsthermometer heeft maar één functie. Zoveel verschillen kunnen er toch zeker niet bestaan? Nou, reken maar van wel. Wij onderscheiden zelfs vijf soorten, die onderling erg verschillen in hun gebruik en functie. Wij leggen het je hieronder uit.

Digitale thermometers

Nog niet zo héél lang geleden hadden veel mensen een thermometer met (giftig) kwik in huis. Iedereen kent nog wel het beeld van de moeder of vader die hun kind een thermometer in hun mond steekt, die vervolgens rood uitslaat.

Tegenwoordig zijn koortsthermometers veelal digitaal. Een digitale meter meet je temperatuur, en toont die vervolgens op een LED- of LCD-display. Het digitaal meten is niet alleen veiliger, maar werkt bovendien een stuk sneller dan een analoge meting.

Oorthermometers

Zoals de naam al zegt werkt een oorthermometer door deze in je gehoorgang te steken. Het grote voordeel is, dat dit zeer gemakkelijk werkt. Ook zijn deze thermometers erg betrouwbaar, omdat de temperatuur in je oor de gemiddelde lichaamstemperatuur sterk benadert.

Het werkt heel simpel: je steekt het uiteinde van de thermometer in je gehoorgang, waarna de temperatuur snel en pijnloos wordt gemeten. Ook is de overdracht van ziektekiemen hierdoor erg klein. Een nadeel is dat oorthemometers relatief prijzig kunnen zijn.

Voorhoofdthermometer

De afgelopen tijd hebben we veel beelden voorbij zien komen waarbij mensen, vooral in Zuid-Oost Azië, met een voorhoofdthermometer werden gescand voordat zij een openbare ruimte in gingen. Dit model wordt dan ook steeds populairder.

En dat is niet gek, want je voorhoofd reageert als één van de eerste plekken in je lichaam op temperatuursstijgingen. Daarom leggen mensen bij koorts vaak als eerste een hand op hun voorhoofd. De meter werkt precies zo, en geeft binnen een paar tellen nauwkeurig het resultaat.

Andere soorten thermometers

Je kunt de temperatuur van het lichaam op veel verschillende manieren meten. Zo zijn er ook orale, rectale en okselthermometers op de markt. Orale en okselthermometers zijn wat minder betrouwbaar, maar met wat oefening zijn ze wel erg gemakkelijk in het gebruik.

Rectale thermometers zijn een stuk sneller, en bovendien het meest nauwkeurig. Een groot nadeel van deze soort thermometer is dat veel mensen het geen fijn idee vinden ze te gebruiken. Ook moet je ze, net als de orale of okselthermometers, bijzonder goed schoonmaken na gebruik.

Koortsthermometer voor baby’s

Ook voor de allerkleinsten zijn er speciale thermometers op de markt. Ook dat is niet zo raar, want je wilt als ouder er natuurlijk zeker van zijn dat je kindje een goede gezondheid heeft, en niet lijdt aan een ziekte of virusinfectie.

Er zijn daarom speciale modellen op de markt die de vorm van een speen hebben. Ideaal, want het sabbelen aan een speen is voor je kindje héél natuurlijk. Zodra het kindje start met sabbelen, start ook de meting. Zo ben je in een paar tellen klaar.

Handige extra’s

Je hebt goedkope koortsthermometers en duurdere varianten. Heb je uit de voorgaande typen een keuze kunnen maken? Dan is het tijd om te kijken naar de extra functies. Kies nooit zomaar voor een koortsthermometer aanbieding, maar let op de functies die je wilt hebben.

Méér dan alleen temperatuur

Sommige koortsthermometers helpen je als je bijvoorbeeld iemands verhoging over langere tijd wilt bijhouden. Ze tonen bijvoorbeeld de tijd of de datum, en soms zelfs de kamertemperatuur. Zo weet je meteen of je verwarming niet te hoog staat of de zon te fel naar binnen schijnt.

Door iemands koorts over tijd te meten, bijvoorbeeld twee keer per dag (’s avonds en ’s ochtends) en dan een aantal dagen lang, kun je goed controleren of iemands koorts afneemt of toeneemt. En dat kan écht bepalend zijn voor iemands ziektebeeld.

Soort display

De ene koortsthermometer is de andere niet. Een thermometer kan, zoals we al zeiden, een LCD- of LED-display hebben, waarmee de temperatuur die wordt gemeten getoond wordt. Let hierbij op hoe nauwkeurig het display is: sommige modellen tonen namelijk géén cijfer achter de komma.

Voor de nauwkeurigheid is dat echter wel zo fijn, dus houd dit in de gaten. Ook kunnen andere displayfuncties van pas komen: staat de thermometer aan, of uit? En schakelt het display automatisch uit als je de thermometer opbergt, of niet?

Geheugenfunctie

We zeiden het hierboven al, het nauwkeurig kunnen bijhouden van temperatuurwisselingen over tijd geeft een goede indicatie van iemands ziektebeeld. Daarom is het een uitkomst dat sommige modellen thermometers over een geheugenfunctie beschikbaar.

Deze functie werkt als volgt. De temperatuur die je meet op een bepaald moment wordt automatisch in de thermometer opgeslagen. Meet je iemands temperatuur de volgende dag, dan wordt deze aan het lijstje toegevoegd. Zo zie je in één oogopslag of de koorts toe- of afneemt.

Veilig en gezond de zomer door

Met de zomer in aantocht wil je natuurlijk gezond blijven. Niet alleen voor jou en je eigen gezin, maar ook voor de mensen om je heen. Daarom is het hebben van een koortsthermometer in huis een goed idee. Je controleert er snel en gemakkelijk mee hoe het met iemands koorts gesteld staat. Vervolgens kun je, aan de hand daarvan, de juiste acties ondernemen. Kies eerst de soort thermometer die je wilt hebben. Van digitaal tot analoog, van oorthermometer tot orale thermometer. Heb je jouw keuze gemaakt? Let dan extra goed op de extra’s die de thermometer wel of niet met zich meebrengt. Vervolgens staat niets je in de weg een koortsthermometer aanbieding te benutten, om zo veilig en gezond de zomer door te komen!

Delen: