Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Beste ijsblokjes machine 2022

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.bol.com
4 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
6 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
7 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
8 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
9 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
10 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com

Opeens gaat de deurbel als je net ’s avonds lekker voor de buis tv aan het kijken bent. Vol verwachting loop je naar de deur en doet open. Je vrienden staan voor de deur met drankjes en hapjes. Een spontaan feestje. Wie wil dat nu niet, maar wat is een feestje zonder verkoelende drank? Juist. Helemaal niks. Daarom ga ik het met jullie hebben over ijsblokjes machines. Onmisbaar op de meeste feesten, hete dagen en zwoele nachten. Tot op voor kort was het enige alternatief van een Amerikaanse koelkast een zak ijsblokjes bestellen. Ook niet erg, maar in het geregel op lange termijn duurder dan een apparaat aanschaffen die juist dat voor je doet.

Wat is een ijsblokjes maker?

ijsblokjes machineWellicht dat je ze wel eens gezien hebt in die grote Amerikaanse koelkasten. Zo’n vakje waar (mits je hem hebt, anders is het heel raar) de hond niet bij weg kan blijven. Met een druk op de knop, rammelt het een beetje en een paar lekkere frisse, niet te grote ijsblokjes komen uit het apparaat gerold. Beetje frisdrank of andere drank erover heen en klaar is kees. Een lekker verkoelende drank. In principe zit er bovenin de deur van de koelkast een vriesmodule die kleine gedeeltes van water koelt, zodat er ijs ontstaat. Dat rammelen in die koelkast is een pers die van de grote stukken kleine maakt en zo de blokjes of brokjes in je glas kan laten vallen. Dit is met een echt heus apparaat niet heel veel anders. Er zit een lade in die een raster heeft waar je water in kan stoppen. Die bevriest in 6-15 minuten, afhankelijk van de kwaliteit en model die je hebt aangeschaft. Na die tijd kun je ervoor verkiezen om je drank ermee te laten koelen.

Sommige van deze hebben nog een crusher erbij zitten voor een wat meer authentiek café look, maar dit is al luxe. Voor de standaard heb je niks anders dan een vriezertje nodig, want dat is wat de ijsblokjes machine is.

Alle vormen en maten van een ijsblokjes machine

Het kan nog steeds gezien worden als een luxeproduct. Je kunt immers ook in je diepvries ijsblokjes maken, wat in feite precies hetzelfde werkt. Desalniettemin heb ik gekozen voor een machine omdat het sneller, handiger en mooier is om naar te kijken. Veel mensen kopen dan ook bijvoorbeeld een Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine voor het ontwerp, eerder dan de ruimte die het geeft (of neemt, want ze zijn niet goedkoop en zeker niet klein).

Voor de mensen met wat minder ruimte dan voor een dergelijke koelkast, is er dus de ijsblokjesmaker. Een kleine machine die een lade heeft, waar je water in kan doen die daar blokjes van vriest. Ze zijn er in veel verschillende kleuren en maten. De designers van deze producten zijn helemaal los gegaan, want ook de vormen verschillen heel erg. De meest uiteenlopende ontwerpen vind je bij de luxere sites en warenhuizen in Nederland, dus het loont om deze een keer te bezoeken. Wellicht dat er een bij staat die je meteen aanstaat en meeneemt! Het is ook een wat aparter cadeau om te vragen of krijgen, maar ook dan is er als de mogelijkheid zich voordoet er een te ontvangen, je even te informeren over de vele maten en vormen die het product met zich meeneemt.

Omdat dit veelal een designproduct is, vind je deze in veel vormen en kleuren. Wat mij betreft mag dit in een frisse kleur, want het is ook een wat kouder product. De meeste kleuren die je tegen komt zijn dan ook hardblauw, diep mintgroen en bloedrood. Op een of andere manier komen deze beter uit met de term “ijsblok”als de rest van de kleuren. Voor de blauwe versie moet je overigens wel het perfecte huis hebben, anders komt deze te aanwezig over.

Zijn er alternatieven voor een ijsblokjes maker?

Jazeker, en nog veel ook. Heel veel ontwerpers zijn niet gestopt bij bijvoorbeeld de standaard bak met vakjes waar je water in kunt doen. Het ontwerp stopt ook niet bij water, want tegenwoordig kun je alles in een glas doen, zolang het maar bevroren is. Wat denk je van een gekoeld glas wijn, waar de ijsblokjes eigenlijk wijnblokjes zijn en dan ook nog in wijnglasvorm! Het kan zo gek niet of er is wel iemand die er iets mee gedaan heeft in zijn of haar tijd. Dit heeft wel als gevolg dat er een diversiteit aan vormen is gekomen en ook hier kun je het zo gek niet verzinnen of het is er wel. Van een bal, tot een ijslolly tot een deel van het menselijk lichaam. Ze zijn zelfs zo vernuftig dat er plekken zijn om stukjes fruit in te leggen die dienstdoen als oogjes van een ijs schedel bijvoorbeeld.

Daarnaast is er ook nog een Amerikaanse koelkast waar een crusher of ijsblokjes maker in zit. Hier hoef je maar op een knop te drukken in de deur en er gebeurt iets wat te maken heeft met verkoeling van dranken, ware het een daadwerkelijk ijsklontje of een crushed variant van deze klont, want tegenwoordig kun je er ook nog eens een slushpuppie uithalen, maar dat is weer een verhaal voor een ander artikel.

Wat ook steeds populairder wordt, is de standaard vriezer met ijsblokjesmachine. Hier is een gedeelte van het vriesgedeelte, of juist een vriesgedeelte ansich, helemaal gemaakt voor het creëren van ijsblokken. Dit zijn meestal de vriezers of koelers die wat meer kosten, omdat het voor het moment best nog een luxeproduct is, maar net als elk luxeproduct, zal dit, mocht het ooit standaard worden in elke koel of vries mogelijkheid, goedkoper worden naar mate men er meer van koopt. Hieruit is weer een ander logisch gevolg te halen en dat is dat weer meer bedrijven het idee van een ijsblokjes machine wel zien zitten, waardoor het ook weer meer te krijgen is en uiteindelijk van het luxe plaatje afstapt naar standaard in een diepvries, koelkast of beide. Nogmaals, mocht het aanslaan, vind je ze straks niet alleen meer in de echte luxeproducten of los.

Heb je nu echt een ijsblokjesmachine thuis nodig?

Hierop ga ik niet antwoorden met ja of nee. Wat ik wel kan zeggen is, toen ik ervoor gekeken heb, was er niet veel te vinden en waren ze nog wat aan de prijzige kant. Dit heeft mij niet weerhouden en ik heb er een aangeschaft. Tot op heden heb ik hier geen enkele dag spijt van gehad. Een ijsblokje, hoe stom het ook lijkt, moet je specifiek maken om er op een later tijdstip van te kunnen genieten. Room en softijs is ook lekker in de winter, al zul je er niet snel aan denken om het te eten gedurende de koudere periodes. Met ijsblokjes is het precies hetzelfde. Als je ze nodig hebt, zijn ze er niet en dat is precies waarom ik zo blij ben met het apparaat wat ik heb aangeschaft. Omdat ik er simpelweg niet aan denk om ze te maken als ik ze nodig heb. Als je dan ziet dat een gemakkelijk apparaat wat in maximaal 15 minuten jouw ijsblokjes maakt, ook nog eens goed te verkrijgen is tegenwoordig, kan ik er met een gerust hart van zeggen dat dit niet mijn laatste machine is die ik aan ga schaffen, al hoop ik natuurlijk wel dat ik nog lang plezier heb van degene die ik nu heb.

Toen ik het apparaat aan wilde schaffen heb ik ook voor een punt gestaan waar ik mezelf afvroeg welk apparaat nu het makkelijkste was voor gebruik. In het volgende stukje heb ik het over het ijsblokjesmachine kopen. Hierover is gewoonweg zoveel te vertellen dat ik het volgende hoofdstuk eraan wijdt.

Hoe kies je een ijsmaker?

ijsblokjesmakerEr zijn heel veel verschillende openingen tegenwoordig om aan een ijsmachine te komen. Een van de grootste online retailers heeft het recentelijk opgepakt en deze biedt een relatief (voor ijsblokkenmachines) assortiment. Hier kun je kiezen uit bijvoorbeeld een crusher in de vorm van een draaischijf achterop, die je aan kunt slingeren om de zojuist bevroren ijsklonten te breken. De kleinere koelkasten met ijscompartimenten zijn daar overigens al wel in overvloed te vinden.

Ga je gewoon online zoeken via bijvoorbeeld Google, dan vind je met de zoekterm “ijsblokjesmachine aanbieding” al een hele boel, waaronder niet alleen winkels maar ook gewoon informatiesites, blogs en reviews van diverse gebruikers of betaalde reviewers. Ik zeg “betaalde reviewers” nadrukkelijk, want voor een relatief nieuw product moet je oppassen voor overmatig positieve reviews. Deze zijn meestal gemaakt door betaalde reviewers die dat voor hun werk doen. Gelukkig zitten er genoeg eerlijke bij dus geen zorgen.

Als je eenmaal wat namen van fabrikanten hebt, ga eens kijken wat deze allemaal te bieden hebben en hoeveel producten ze hebben van een lijn, dus in dit geval de ijsblokkenmachines. Hebben ze er een stuk of twee, zijn ze of nieuw met het product of zijn het producten waar ze heel veel aandacht aan besteden. Hoe dan ook, tip van mij om massaproductie te weren.

Als je fabrikant hebt die je aanstaat, ga je een aantal vragen aan jezelf stellen. Hoeveel blokjes heb ik per keer nodig, wil ik meer dan alleen water bevriezen (er zijn apparaten die niet tegen andere vloeistoffen kunnen als water) en kan ik het apparaat opslaan of moet deze op het aanrecht blad blijven staan. Ik doel op maat, inhoud en gebruiksvriendelijkheid, allemaal factoren die bepalend zijn om de juiste aankoop te doen. Het zal je wel opgevallen zijn dat ik het woord prijs niet meeneem in deze opsomming. Klopt helemaal, want persoonlijk denk ik dat de prijsfactor heel veel uit je initiële wens voor een product weghaalt. Kijk vooraf nooit of een prijs voor het product goed is, maar kijk of de functionaliteit die het product maken de prijs waard is die je ervoor wil betalen. Zo kies je altijd de juiste producten en dit geld niet alleen voor een ijsblokjesmachine.

Tips om een kleine ijsblokkenmachine te gebruiken

Iedereen zal je zeggen dat je je machine goed schoon moet houden. Nu is dit niet zo’n probleem met alleen maar water, maar als je wat vaker een cocktail feestje houdt is dit wel een belangrijk item. Ondanks dat alcohol een goed reinigingsproduct is, kan het wel eens fout gaan met het suikergehalte in de alcoholhoudende dranken die je graag wilt bevriezen. Dit kan gaan schiften of erger nog, schimmelen. Zorg er dus goed voor dat je apparaat bestand is tegen andere vloeistoffen dan water als dit wil gaan doen en zeker achteraf zeer goed schoonhouden.

Zorg er ook voor dat het apparaat tijdens gebruik niet in het water staat. Dit kan kortsluitingen veroorzaken. Ligt de kabel bloot, zorg er dan voor dat je deze voor garantie afhandeling naar de leverancier terugbrengt, zodat er een gecertificeerd persoon naar kan kijken en afhandelen.

Zorg er ook niet voor dat je hem overlaadt. Te veel water of vloeistoffen kan het apparaat ook niet ten goede komen. Zorg er dus voor dat je de richtlijnen goed aanhoudt voor wat er wel of niet in mag.

Conclusie…

Dit apparaat is een typisch gevalletje luxeproduct. Heb je het wil je er niet meer vanaf. Heb je het nog niet, zul je een tijdje twijfelen of je er een wil. Ik persoonlijk kan het je alleen maar aanraden en kan helemaal niet meer zonder. Alles met ijsklontjes nu, of het nu winter of zomer is. Een groot voordeel is dat je je koelkast niet meer zo hoog hoeft te zetten om dezelfde koelte (is dat een woord) te verkrijgen. Zet een paar minuten de beste ijsblokjesmachine aan en je hebt ondanks dat je het uit de kelder haalt, toch een lekker verkoelende drank. Dus ja. Ik raad hem aan, wil niet meer zonder en zelfs mijn koffie heeft af en toe een klontje nodig, want ijskoffie is zeker wel lekker in de avond als je je buik vol hebt van alle standaard koffie op kantoor.

Neem mijn advies, Bij twijfel zeker doen, want spijt heb je van andere producten, niet van deze!

Back to top button