Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Fietsendragers 2024

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.amazon.nl
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.amazon.nl
3 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.amazon.nl
4 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
6 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
7 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
8 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
9 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
10 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl

We weten allemaal dat het niet meevalt om door de bomen het bos te zien. Dat geldt ook voor het maken van een keuze uit alle soorten fietsendragers die er op de markt zijn. Want hoe weet je nu eigenlijk wat de beste fietsendragers zijn?

Dat is nu precies waar we je bij willen helpen omdat we weten dat het lastig is om een keuze te maken als je niet weet waar je op moet letten.

Als jij dus wilt weten welke van de vele soorten fietsendragers het meest geschikt is voor jouw situatie dan moeten we je wensen en verlangens, maar ook je eisen op een rij zetten.

Misschien twijfel je nog of de aanschaf van een fietsendrager echt iets toevoegt aan je leven. Dat is geen vreemde gedachte. Het is echter wel zo, dat het bezit ervan je mogelijkheden ontzettend vergroot!

Neem je fiets overal mee naar toe!

Je houdt misschien van dagelijks een klein stukje fietsen of juist van het maken van lange tochten in het weekend. Maar waarom zou je daarbij gebonden zijn aan de directe omgeving van je woning?

Ook kan het handig zijn om je fiets mee te nemen voor het laatste stukje van je woon-werkverkeer. Je kunt op die manier zowel geld als tijd besparen.

Door je eigen fiets mee te nemen, voorkom je dat je tegelijkertijd met honderden anderen met de auto de stad in moet en vervolgens een parkeerplaats moet zoeken. Bovendien kun je fors op je parkeerkosten besparen als je het laatste stukje op de fiets aflegt.

Door een van de beste fietsendragers aan te schaffen maak je het jezelf mogelijk om overal te fietsen. Zo kun je nieuwe wegen en omgevingen ontdekken en genieten van de verschillende mogelijkheden die de omgeving je biedt.

Daarnaast kun je geld besparen op het huren van fietsen door op vakantie je eigen fiets mee te nemen op een goede fietsendrager! Je weet dan ook zeker dan je een fijne fiets tot je beschikking hebt die bij je fysieke kenmerken en eisen past.

Vergeet ook niet dat je niet bij de fietsverhuur in de rij hoeft te staan om een fiets te huren als je je eigen fiets mee hebt genomen op een van de beste fietsendragers!

Hier moet je aan denken: gewicht en afmetingen

Een van de zaken die je zeker moet overwegen als je een keuze wilt maken, is het gewicht van de fiets(en) die je mee wilt nemen.

Zeker elektrische fietsen kunnen een flink gewicht hebben. Het is dan ook zeker zaak om te weten hoeveel je fietsen wegen en of de fietsendrager die je op het oog hebt in staat is om dit gewicht te dragen.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken of de wielgoot breed genoeg is voor je wiel. Dit geldt bijvoorbeeld als je een fiets hebt met brede banden, zoals een mountainbike.

Verschillende manieren van bevestigen

De meeste fietsendragers zijn geschikt om twee of drie fietsen op mee te nemen en zijn eenvoudig te bevestigen op de trekhaak.

Voor de meeste soorten fietsendragers heb je niet eens gereedschap nodig. Dat is natuurlijk wel zo handig als je twee linkerhanden hebt!

Als je echter met het hele gezin of met vrienden wilt gaan fietsen, kan het heel handig zijn om een fietsendrager voor 4 fietsen uit te zoeken. Op die manier kun je met één auto op stap gaan en toch alle fietsen meenemen die je wilt gebruiken.

Of misschien wil je zowel je gewone fiets als je mountainbike meenemen. Het kan echt allemaal als je een goeie fietsendrager uitkiest die daarvoor genoeg ruimte biedt.

Er zijn echter ook fietsendragers die op de achterklep gemonteerd moeten worden. Dit kan een goede oplossing zijn als jouw auto geen trekhaak heeft. Een nadeel van dit model kan wel zijn dat je de fiets hoger op moet tillen. Dit kan lastig zijn als je niet zo lang bent.

Dat geldt ook voor modellen waarbij je de fiets op het dak moet tillen. Hierbij is ook de hoogte van je auto een overweging. Bij sommige modellen zul je een opstapje moeten gebruiken om de fiets op de drager te kunnen zetten en er weer af te halen.

Deze modellen veroorzaken ook meer luchtweerstand. Dit kost meer benzine en geeft daarnaast meer geluidsoverlast in de auto tijdens het rijden.

Overige opties en overwegingen

Sommige fietsendragers hebben zelfs een mogelijkheid om de fietsen op slot te zetten! Dat kan erg handig zijn als je de auto met fietsen erop ergens gaat parkeren. Zo weet je zeker dat een ander er niet vandoor gaat met je fiets!

Een ander punt dat je mee moet nemen in de keuze voor de beste fietsendrager voor jouw situatie is het gewicht en de afmetingen van de fietsendrager zelf. Als je op de vierde etage woont met een smal trappenhuis is het prettig als hij niet te groot en te zwaar is.

Bedenk ook dat je voldoende ruimte moet hebben om de fietsendrager neer te zetten op het moment dat je hem niet op de auto wilt of kunt laten zitten. De meeste modellen zijn opvouwbaar, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze geen ruimte in beslag nemen!

Welke fietsendrager kies jij?

Zoveel mensen zoveel wensen en dat geldt ook zeker voor het uitzoeken van een fietsendrager voor op je auto. Je weet nu echter precies welke mogelijkheden er zijn en waar je zoal op moet letten.

Je moet kiezen waar je de fietsendrager op de auto wilt bevestigen, maar ook hoeveel fietsen je mee kunt nemen en je moet bepalen wat het gewenste draagvermogen is.

Ook moet je een keuze maken of er bepaalde opties zijn die voor jou belangrijk zijn, zoals het op slot kunnen zetten of het kunnen kantelen van de fietsendrager op de trekhaak zodat je achterklep nog open kan.

Als je het antwoord op al deze vragen weet, is het dus alleen nog een kwestie van bepalen welk model fietsendrager het beste bij jou past. We wensen je alvast heel veel fietsplezier!

Back to top button