Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Elektrische stepjes 2024

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.amazon.nl
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.amazon.nl
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.amazon.nl
4 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
5 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
6 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
7 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
8 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
9 de 10
4.3
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl
10 de 10
4.2
CHECK PRIJZEN OP on www.amazon.nl

Opeens waren ze er: elektrische stepjes. Officieel zijn veel verschillende modellen in Nederland nog niet op de openbare weg toegelaten. Maar in veel andere landen in Europa zie je ze dagelijks voorbij zoeven: mensen op een elektrische step. En handig zijn ze zeker. Ze verbruiken weinig energie, maar je komt er snel en in stijl mee op je plek van bestemming. Het is dus niet gek dat de beste elektrische stepjes steeds populairder worden.

Denk jij er ook over een elektrische step aan te schaffen? Of ben je toevallig al een elektrische stepjes aanbieding tegengekomen? Lees dan eerst ons artikel. Wij leggen je uit waar je allemaal op moet letten bij het doen van je aanschaf. Elektrische stepjes kopen was nog nooit zó eenvoudig.

Vóór je de keuze voor een elektrische step maakt

Voordat je überhaupt de keuze maakt om een elektrische step te kopen is het goed om bij een aantal zaken stil te staan. Wij zetten ze hieronder voor je op een rij.

Waarom wil je een elektrisch stepje?

Wil je een elektrische step om dagelijks mee van en naar werk te reizen? Of wil je juist een model waar je kinderen op zullen rijden. Elektrische stepjes kopen voor je kinderen kan om hen thuis met deze gadgets te laten spelen. Je kind op een elektrisch stepje van en naar school laten gaan is in verreweg de meeste gevallen nog niet toegestaan. Wij raden het ook niet aan, omdat je kindje kwetsbaar is in het verkeer.

Sommige mensen zien in de aanbieding elektrische stepjes en denken: die moet ik hebben. Maar, let hierbij op: vaak gaat het namelijk om een kinderuitvoering, die veel te klein is voor volwassenen. Deze zijn lichter, kleiner en hebben dan ook een lichtere accu. Hierdoor zijn deze uitvoeringen stukken lager in prijs.

Ken de regels

Het spreekt misschien voor zich, maar wees je ervan bewust dat verreweg de meeste elektrische stepjes niet zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Dit betekent dat je, als je jezelf ermee in het verkeer begeeft, je allerlei risico’s loopt. Zo ben je op zo’n voertuig in principe niet verzekerd bij ongevallen, kun je hard ten val komen bij een ongeluk omdat andere weggebruikers er niet aan gewend zijn, en loop je het risico dat de politie je staande houdt, je een boete geeft of zelfs je elektrische step in beslag neemt.

Wees je dus bewust van de regels en risico’s. Ook al worden vele stepjes flitsend aangeprijsd als ideaal middel om van en naar werk, de supermarkt of de stad te gaan, vaak mag dit niet. Met alle gevolgen van dien. Kijk hier dus goed naar bij het doen van je aankoop, en weet goed waarvoor je het stepje precies wilt gaan gebruiken.

Heb je jouw keuze gemaakt?

Mooi! Dan kun je je nu verder verdiepen in de wereld van de elektrische stepjes. Als je een elektrisch stepje wilt gaan kopen, dan zul je namelijk al snel zien dat er verschillende modellen bestaan, die passen bij verschillende wensen en behoeften. Wij lichten hieronder toe waar je in elk geval op moet letten.

Vermogen

Zo’n elektrische step kun je krijgen met heel uiteenlopende vermogens. Zo zijn er al modellen vanaf 500 watt aan vermogen. Dit is in een land als Nederland normaal gesproken meer dan voldoende om gemakkelijk mee vooruit te komen. Let echter wel op, want bij tegenwind betekent dit dat je al snel aan snelheid zult inboeten.

Elektrische stepjes met een vermogen van 700 watt of meer, dáár kun je pas echt mee vooruit. Dit betekent niet per sé dat het stepje véél harder gaat dan andere modellen. Vaak zijn deze immers tot een bepaalde snelheid begrenst. Wel is het zo dat je acceleratievermogen veel groter is. En als je een viaduct, brug of zelfs heuvel ermee oprijdt, dan is dat met vermogens in deze categorie geen enkel probleem.

Actieradius

Zo’n elektrische step komt met een bepaalde actieradius, net als elk ander voertuig dat energie verbruikt in de vorm van brandstof of elektriciteit. Ben je van plan om langere afstanden met je step af te leggen? Zorg er dan voor dat je een stepje kiest dat een relatief hoge actieradius heeft. Wat daarbij ook kan helpen is een model te kiezen waarbij je de batterij gemakkelijk kunt verwisselen. Je kunt er dan voor kiezen, als de ene batterij onderweg leegraakt, even te stoppen en deze ter vervangen. De andere batterij kun je dan in je tas doen of het opbergvak van je stepje, en zo kun je er weer even tegenaan.

Oplaadtijd

Ook de oplaadtijd is natuurlijk belangrijk. Er is niets zo vervelend als dat je de elektrische step urenlang aan het stopcontact moet leggen voor een relatief kort ritje. De kwaliteit en grootte van de accu is hierin bepalend. Denk er echter aan: hoe sterker de accu, hoe zwaarder het stepje vaak is en bovendien, hoe duurder. Neem dit mee in het maken van je afweging rond de aanschaf van een elektrisch stepje.

Rijcomfort en gebruiksgemak

Let uiteindelijk ook goed op het rijcomfort. Test elektrische stepjes daarom altijd uitvoerig voor je ze koopt. Hoe is het gesteld met de banden? Wat is de maximale belasting? Kun je er op verschillende ondergronden mee rijden en, zo ja, wil je dat eigenlijk wel? Hoe stabiel ligt het stepje op de weg? En hoe is het gesteld met de vering? Is de step inklapbaar, zodat je deze mee kunt nemen in bus of trein? Onthoud al deze vragen goed, en maak op basis hiervan een weloverwogen beslissing in het doen van je aankoop.

De opmars van elektrische stepjes

Volgens sommigen is het nog maar een kwestie van tijd voor elektrische stepjes, zeker in stedelijke omgevingen, het straatbeeld zullen domineren. Als dat zo is, dan kun je misschien maar beter al een streepje voor hebben op de rest! De tips in dit artikel komen daarbij van pas. Maak eerst een goede afweging of je überhaupt een elektrisch stepje wilt hebben of nodig hebt. Ga dan kijken naar zaken als vermogen, actieradius en oplaadtijd. Besteedt tenslotte voldoende aandacht aan het rijcomfort en gebruiksgemak. Zo vind je de elektrische step die het beste bij jou past.

Back to top button