Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

Top 10 Beste Draagzakken 2021

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 10
5.0
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
2 de 10
4.9
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
3 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
4 de 10
4.8
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
5 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
6 de 10
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
7 de 10
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
8 de 10
4.5
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
9 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com
10 de 10
4.4
CHECK PRIJZEN OP on www.bol.com

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker; jonge of oudere stelletjes met hun kindje in een draagzak. Baby of kleuter, het dragen van je kindje in een draagzak brengt namelijk heel wat voordelen met zich mee. Tegelijkertijd moet je, voor je een draagzak gaat kopen, je goed ori√ęnteren. De beste draagzak is namelijk niet zomaar te vinden. Er zijn een aantal belangrijke kenmerken waar je op moet letten bij het doen van je aankoop. Zo vind je niet alleen een goede draagzak, maar ook nog eentje die veilig is √©n goed voor je rug.

Het gemak van een draagzak

Veel ouders zien er tegenop als ze met hun kleintje op stap moeten. Met de kinderwagen kom je nergens doorheen, zeker als het ergens druk is. En op je kleintje nu de hele tijd in een reiswieg of in je handen te houden is ook verre van ideaal. Een babydrager biedt dan uitkomst, en draagzakken zijn daarbij helemaal in.

Waarom een baby draagzak kopen?

Een baby draagzak is een voorgevormde babydrager, die veel voordelen met zich meebrengt. Je hoeft de draagzak niet zelf om te knopen, maar slaat deze eenvoudig om je lichaam heen dankzij zijn vaste vorm. Het is daardoor een fijn, praktisch en gemakkelijk te gebruiken hulpmiddel, waardoor je jouw kindje overal mee naartoe kunt nemen. Bijvoorbeeld als je kiest voor een dagje naar het winkelcentrum, naar een pretpark, een dagje naar het strand of andere drukke plekken. Je kindje zal in een babydrager met gemak tot rust komen, en zelfs in slaap vallen. Zo verstoor je de natuurlijke slaapprocessen van je kindje zo min mogelijk.

Het verschil met andere soorten babydragers

Er zijn ook andere soorten babydragers op de markt. De nadelen van een kinderwagen (groot, log en niet handig mee te nemen) en een reiswieg (de hele tijd in je handen, niet handig mee te nemen) kwamen eerder al voorbij. Je hebt echter ook draagdoeken. Het klopt dat deze erg stijlvol zijn, en ook nemen ze minder ruimte in dan een voorgevormde baby draagzak. Een draagdoek biedt echter ook minder ondersteuning, en je moet deze telkens zelf los- en vastknopen. Zeker bij veelvuldig gebruik kan dit op den duur gaan vervelen.

Hoe maak je de juiste keuze voor een draagzak?

Ben je eruit, en ga je een draagzak kopen? Dan helpen wij je graag verder. Laten we eerst kijken naar de verschillende soorten draagzakken. Het is namelijk altijd goed de soort draagzak voor je kindje te kiezen die het meest bij jouw persoonlijke voorkeur past. Zo zijn er op de markt veel soft structured carriers, een voorgevormde draagzak, vaak met handige gespbanden. Ook is er de ringsling. Dit lijkt meer op een draagdoek, maar het gewicht van je kindje rust hierbij op je heupen. Er zijn echter ook modellen waarbij het gewicht op je buik of op je rug steunt. Dan zijn er ook nog mei-tai draagzakken. Deze zijn vaak erg stijlvol, en houden een beetje het midden tussen een echte draagzak en een draagdoek.

Heb je eenmaal het model gevonden dat je bevalt, dan raden wij aan een aantal belangrijke kenmerken goed in het oog te houden. Kijk altijd als eerste of de draagzak die jij voor ogen hebt veilig is. Veiligheid staat immers altijd voorop als je jouw kindje draagt. De baby draagzak moet verder ook comfortabel en makkelijk te onderhouden zijn.

Veiligheid

Veilige baby draagzakken hebben allemaal twee kenmerken gemeen. Ze zijn gemaakt van een luchtdoorlatende stof, waardoor jouw kindje altijd op een veilige manier goed kan blijven ademhalen, zelfs als hij of zij zich in de stof wikkelt. Ook ondersteunen de veilige modellen niet alleen jouw rug, maar zullen ze ook je kindje’s benen ondersteunen. Zo komt er geen zware druk op de heupen van je kindje te staan, en zal hij of zij geen blessures overhouden aan het verblijf in de draagzak.

Comfort

Het comfort van een draagzak werkt op twee manieren. Zo moet het gewicht van je kindje goed over je lichaam worden verdeeld. Alleen bij een gelijkmatige verdeling van het gewicht zul je geen last ondervinden aan je schouders, rug of buik. Daarnaast hangt het comfort erg af van de wijze waarop de schouderbanden zijn gemaakt. Zijn deze van een zachte, liefst gewatteerde stof, en zijn de banden in hoge mate en eenvoudig te verstellen? Dan zul je een comfortabele tijd met deze draagzak tegemoet kunnen zien.

Onderhoud

Het belangrijkste bij het onderhoud van een baby draagzak is dat deze gemakkelijk is schoon te maken. Een stof die je makkelijk schoonhoudt, en die ook nog eens lucht doorlaat, is katoen. Het is natuurlijk helemaal makkelijk als de baby drager, of delen ervan, in de wasmachine kunnen. Met name de schouderbanden worden door het intensieve gebruik al gauw vies. Als je het omhulsel hiervan kunt afnemen, en het geheel in de wasmachine kunt doen, dan scheelt dat ontzettend. Let verder ook goed op of de draagzak niet te veel lastig te bereiken plekjes kent. Je wilt er immers goed bij kunnen als je de draagzak gaat schoonmaken.

Extra functies

Draagzakken hebben soms nog extra functies waar je veel aan kunt hebben. Zo zijn er speciale babyzakken, waarbij je jouw kindje zowel met het gezicht naar voren als met het gezicht naar achteren kunt dragen. Ook zijn er draagzakken die verstelbaar zijn naarmate je kindje groeit. Zo groeit de draagzak mee met je kindje, en hoef je niet om de haverklap een nieuwe te kopen. Tenslotte zijn er dragers waarbij je jouw kindje zowel op je rug als op je buik kunt dragen; ideaal als je eens wilt afwisselen.

Onze conclusie

Heb je een draagzak gevonden die voldoet aan alle eisen die wij hierboven gesteld hebben? En is het ook nog eens een draagzak die je goed bij je vind passen, met een mooi design? Dan kun je zomaar de draagzak gevonden hebben waarop jouw uiteindelijke keuze zal vallen. Onthoud dat ook de prijs van belang kunt zijn. Er zijn vaak heel wat aanbiedingen op de markt te vinden waar jij als kersverse papa of mama je voordeel mee kunt doen.

 

Back to top button