disclaimer

Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 10 Beste Draadloze Oordopjes 2024

Steeds vaker zie je mensen op straat, in de metro, trein of op de fiets met draadloze oordopjes. Deze vorm van muziek luisteren on-the-go heeft de laatste jaren steeds meer aan populariteit gewonnen. De kans is dan ook groot dat je zelf ook wel eens hebt overwogen dit soort oordopjes aan te schaffen. Oordopjes kopen doe je echter niet zomaar. Natuurlijk, je hebt goedkope oordopjes, maar dat zijn natuurlijk niet altijd meteen de beste oordopjes. Met onze oordopjes test helpen wij je op weg. Wij zetten voor je op een rij waar je allemaal op moet letten bij het doen van je aankoop. Zo weet jij welke oordopjes jij moet hebben.

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1de 10
Samsung Galaxy Buds 2 Pro Zwart
BEOORDELING9.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-35%
2de 10
Sony LinkBuds S Zwart
BEOORDELING9.6
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
3de 10
JBL Live Pro 2 Zwart
BEOORDELING9.5
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
4de 10
Sennheiser Momentum True Wireless 3 Zwart
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
5de 10
Apple AirPods Pro 2 met usb C oplaadcase
BEOORDELING9.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
6de 10
Sony WF-1000XM5 Zwart
BEOORDELING9.2
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
7de 10
Apple AirPods 2 met oplaadcase
BEOORDELING9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
-19%
8de 10
Apple AirPods 3 met standaard oplaadcase
BEOORDELING8.9
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
9de 10
Jabra Elite 8 Active Zwart
BEOORDELING8.7
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl
10de 10
Sony WF-C700N Zwart
BEOORDELING8.4
CHECK PRIJZEN OPon www.coolblue.nl

Draadloze oordopjes en hun voordelen

Het hebben van draadloze oordopjes brengt heel wat voordelen met zich mee. Voor we daarin duiken is het goed om te weten wat draadloze oordopjes zo bijzonder maakt. Daarnaast bespreken we natuurlijk ook wat mogelijke valkuilen zijn van het draadloos naar muziek luisteren.

Wat maakt draadloze oordopjes zo bijzonder?

Het is een beetje een dooddoener, maar zoals de naam al zegt heb je met draadloze oordopjes niet langer een kabel nodig om muziek te kunnen luisteren. De oordopjes worden op afstand voorzien van muziekinput. Dit gebeurt door middel van Bluetooth. Van Bluetooth heeft iedereen wel eens gehoord en, in veel gevallen, ook gebruik van gemaakt. Het is een draadloze verbinding, die het mogelijk maakt muziek van jouw afspeelapparaat (zoals een smartphone, tablet, laptop of zelfs televisie) naar je oordopjes te sturen.

Dit betekent natuurlijk wel dat ook je afspeelapparaat Bluetooth moet ondersteunen, maar gelukkig is dat tegenwoordig bij verreweg de meeste mobiele apparaten het geval. Bluetooth is een algemeen geaccepteerde standaard, en dus kun je heel gemakkelijk verbinding maken via Bluetooth. Het werkt als volgt. Je schakelt de Bluetooth-functionaliteit op beide apparaten in, en maakt zo verbinding tussen de twee. Nu ben je helemaal klaar om draadloos naar muziek te kunnen luisteren!

De voordelen van draadloze oordopjes...

Het eerste voordeel van goede draadloze oordopjes hebben we eigenlijk al weggegeven:doordat er geen kabel nodig is om je oordopjes met je apparaat te verbinden, loop je nooit meer met een kabel te friemelen. Je kabeltje zal niet langer in de rits van je jas klemmen, aan je fietsstuur hangen of achter een bureaustoel blijven haken. Je loopt dus niet meer het risico dat zo je mobiele apparaat uit je handen wordt getrokken, met alle gevolgen van dien.

Een ander groot voordeel is het lichte gewicht van de oordopjes. Ze wegen maar een paar gram, en doen daarmee zeker niet onder voor hun broertjes die wél met een snoer verbonden worden. Door het ontbreken van een snoer merk je echter nog minder dat je überhaupt oordopjes in hebt. Dit komt omdat er niet langer iets (een snoer) aan je oordopjes (en daarmee je oren) loopt te trekken.

Het laatste voordeel is dat draadloze oordopjes erg fijn en gemakkelijk te gebruiken zijn. Je maakt zoals gezegd gemakkelijk verbinding, en met de oordopjes zelf kun je doorgaans het volume instellen, nummers pauzeren of zelfs terug- en doorspoelen. Ook kun je de oortjes prima gebruiken om mee te bellen, doordat in verreweg de meeste oordopjes een microfoon is ingebouwd. Ideaal voor als je onderweg bent, zowel in het openbaar vervoer, op de fiets of in de auto.

...En de mogelijke risico's

De voordelen van draadloze oordopjes zijn meteen hun grootste valkuilen. Dat de oortjes draadloos zijn wordt mogelijk gemaakt door een kleine accu in de oordopjes. Je moet ze daarom telkens opladen om van je muziek te kunnen blijven genieten. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je oordopjes plotseling uitvallen. Niet ideaal als je uitgrebreid aan het hardlopen bent, of net middenin dat belangrijke gesprek zat.

Dat je niet langer voelt dat je oordopjes in hebt kan ook een nadeel zijn. Er doen soms verhalen de ronde van mensen die met de oordopjes in onder de douche gaan staan, of zomaar het zwembad in duiken. Goed, de kans dat dit gebeurt is niet zo heel groot. Maar wat wel kan gebeuren is dat je, bijvoorbeeld onderweg, per ongeluk één van de oordopjes verliest. Je komt er dan misschien wel pas na een tijd achter dat je een oordopje verloren bent, en probeer die dan maar eens terug te vinden.

Een laatste nadeel is de prijs van draadloze oordopjes. Ze zijn een tikkeltje duurder dan oordopjes die je wel met een snoer verbind. Die hogere prijs komt doordat er veel techniek in een heel klein oordopje zit.

Waar je op moet letten bij draadloze oordopjes

Heb je een draadloze oordopjes aanbieding gevonden? Super! Kijk, voordat je overgaat tot je aankoop, wel eerst goed naar de volgende kenmerken van je draadloze oordopjes. Zo krijg jij de beste oordopjes tot je beschikking, die ook nog eens passen bij je persoonlijke stijl.

Accuduur

Doorgaans kun je met draadloze oordopjes tussen de 4 en 8 uur aan één stuk door muziek luisteren. Zeker na langere tijd kan de kwaliteit van je accu achteruit gaan, en daarmee ook de tijdsduur hoe lang je naar muziek kunt luisteren. Houd hier dus rekening mee bij het doen van je aankoop. Een vuistregel is te kiezen voor een accuduur die ongeveer 25% méér is dan die je nodig denkt te hebben. Ben je bijvoorbeeld elke dag 3 uur onderweg van en naar werk? Kies dan voor oordopjes die minstens 4 uur lang meegaan.

Gebruikscomfort

Het ene model draadloze oordopjes zit nét iets comfortabeler dan de ander. Vaak is dit ook een kwestie van persoonlijke smaak en gevoel. Ook verschillen de modellen oordopjes. De meeste draadloze oordopjes zijn 'in-ear'. Dit betekent dat je ze in je gehoorgang klemt. Ze zitten zo stevig vast, maar je voelt ze wel een beetje. Er zijn ook oordopjes die in je horen 'hangen'. Deze zitten een stukje losser, maar de meeste mensen voelen ze na een tijdje dan ook echt helemaal niet meer.

Muziekkwaliteit

Kwaliteit telt. Kies daarom voor oordopjes, waarbij de muziek goed klinkt. Let er bij het luisteren op of de muziek niet hapert. Dit kan immers duiden op een zwakke Bluetooth verbinding, bijvoorbeeld als je flink aan het bewegen bent, of als er veel andere Bluetooth toestellen in de buurt zijn. Maar ook de kwaliteit van de speakers is hierbij erg belangrijk.

Tenslotte

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van draadloze oordopjes kun je aan de slag. Denk eraan, muziekkwaliteit, gebruiksgemak en accuduur geven de doorslag. Bedenk ook goed of de voordelen van draadloze oordopjes voor jou opwegen tegen de nadelen. Is dat het geval, dan wensen wij je veel luisterplezier met je toekomstige oordopjes!