Koopslimmer team weet dat er zoveel producten zijn in deze categorie en dat het moeilijk is om het beste voor jouw behoeften. We testte, vergeleken parameters en verzamelden de beste producten om jouw keuze gemakkelijker te maken. Als je iets koopt via links in onze content, kan het zijn dat we een kleine commissie verdienen die ons helpt ons te ondersteunen in ons werk.

TOP 5 Beste Broodbakmachines 2023

Afbeelding
Naam
Beoordeling
Check prijzen op
1 de 5
5.0
CHECK PRIJZEN OP
on www.coolblue.nl
2 de 5
4.9
CHECK PRIJZEN OP
on www.coolblue.nl
3 de 5
4.8
CHECK PRIJZEN OP
on www.coolblue.nl
4 de 5
4.7
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl
5 de 5
4.6
CHECK PRIJZEN OP on www.coolblue.nl

Een broodbakmachine kopen wordt steeds populairder. En dat is ook niet zo gek. Wie wil nou niet ’s ochtends wakker worden met de geur van versgebakken brood in huis? Of op goedkope wijze de meest verrassende broodsoorten- en smaken uitproberen? De beste broodbakmachine vinden is alleen geen gemakkelijk karwei. Laat ons je daarom een handje helpen. In dit artikel staan veel tips die je helpen bij het maken van je keuze. Zo weet je, de volgende keer dat je een broodbakmachine aanbieding tegenkomt, wat goed is en wat minder goed.

Waarom kiezen voor een broodbakmachine?

Misschien ben je er nog niet helemaal over uit. Of wil je graag nog eens even helder voor je hebben waarom je ook alweer een broodbakmachine zou kiezen. Wij zetten de belangrijkste redenen om een broodbackmachine te kiezen voor je op een rij.

Broodbakken is leuk en makkelijk

Het bakken van brood in een broodmachine test je gemakkelijk uit. Je koopt gewoon een eerste zak broodmix, en je kunt al aan de slag. Met een paar drukken op de knop ben je er al, en hoef je vervolgens alleen nog maar te wachten. Na een tijdje komt de heerlijke geur van versgebakken brood je tegemoet. Brood bakken is ook een leuke activiteit om samen te doen. Met je partner, maar ook met je kinderen of zelfs je kleinkinderen.

Nooit meer twijfel over de ingrediënten

Met een broodbakmachine maak je zelf je eigen brood. Dit betekent dat je ook goed weet wat er in je brood zit. Vaak bevatten de broodmixen die je in de supermarkt of de speciaalzaak koopt maar een beperkt aantal ingrediënten. Zo weet je precies wat je jou en je familie voedt. Géén onnodige toevoegingen of conserveringsmiddelen, maar gewoon, écht brood. Er zijn ook mixen beschikbaar die éxtra gezond zijn, met bijvoorbeeld extra granen of juist géén zout.

Prijs/kwaliteit

Hoe goed denk je dat het brood smaakt uit een broodbakmachine? Test het eens zelf! Geloof ons, je eigen versgebakken brood smaakt heerlijk. En is, zeker op de lange termijn gezien, een voordelige keuze. Je eigen brood bakken is goedkoper dan als je jouw brood elke ochtend bij de warme bakker zou halen. En je hoeft er nog niet eens de deur voor uit te stappen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een broodbakmachine?

Een goede broodbakmachine heeft al die elementen die het jouw leven als broodbakker makkelijk maken. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van eigenschappen waarover broodbakmachines kunnen beschikken. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat de beste machine voor jou ook de machine is die al deze eigenschappen bevat. Want, hoe meer snufjes, hoe duurder een broodbakmachine vaak is.

Soort broodbakmachine

In principe werken bijna alle broodbakmachines die je kunt krijgen hetzelfde. Wel kan het materiaal waarmee de broodbakmachine gemaakt is verschillen. Véél machines zijn gemaakt van kunstof. Deze broodbakmachines zijn licht, en daardoor gemakkelijk op te bergen.

Ook zijn er roestvrijstalen modellen op de markt. Deze zien er vaak wat gelikter uit, en kennen vaak de mooiste ontwerpen. Bovendien zijn RVS modellen gemakkelijk schoon te maken, wat zeker bij intensief gebruik van pas kan komen.

Programma’s

De meeste broodbakmachines werken volgens een aantal standaardprogramma’s. Deze zijn zó ingesteld dat je er gemakkelijk verschillende soorten brood mee kunt bakken. Maar, wist je dat er ook meer bijzondere programma’s bestaan?

Zo zijn er modellen op de markt waarmee je deeg kunt kneden en doen rijzen, om er vervolgens gebakjes of zelfs pasta’s en pizza’s mee te maken. Ook zijn er machines waarmee je roggebrood kunt bakken, glutenvrij brood kunt maken of cakes. Kies daarom voor de functies die bij je passen.

Bakblik en gewicht

Wist je dat het bakblik allesbepalend kan zijn? Zo bepaalt de grootte ervan wat het maximaal broodgewicht is. Wil je met z’n tweetjes van vers brood genieten? Dan is een broodblik dat tot 750 gram kan houden ruim voldoende. Bak je voor een gezin. Kies dan voor een groter gewicht.

Dan zijn er ook nog broodbakmachines waarbij het bakblik uitneembaar is. Dit maakt het een stuk makkelijker om het brood uit de machine te halen, te vervoeren of zelfs te serveren. Ook wordt het schoonmaken van de machine zo heel wat gemakkelijker.

Tijd is alles

Brood bakken kost natuurlijk tijd. Daarom kan het fijn zijn te kiezen voor een broodbakmachine met een ingebouwde timer. Zo kun je ‘s avonds je machine vullen met je ingrediënten, om vervolgens ‘s ochtends wakker te worden met versgebakken en nog warm brood.

Let er daarbij op of de machine een warmhoudfunctie heeft of niet. En, ben je van plan om brood te bakken met extra’s, bijvoorbeeld pitten of zaden, rozijnen of andere stukjes fruit? Kies dan een model met ingebouwd signaal, dat je precies vertelt wanneer je welk ingrediënt moet toevoegen.

Extra’s

Dan zijn er nog handige extra functies die niet echt onder een bepaalde categorie vallen. Denk bijvoorbeeld aan een kijkvenster, waarmee je af en toe kunt kijken hoe het met je brood gesteld is. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar lang niet alle modellen hebben zo’n raampje!

Ook zijn er broodbakmachines die een zogenaamde korstkleurregelaar hebben. Dit is een ingebouwd verwarmingssysteem, waarmee je zelf kunt kiezen hoe je korst eruit zal zien. Houd je van een stevige, donkere korst, of juist een knapperig korstje? Kies dan voor deze functie.

Met ons advies bak je ze bruin

In dit artikel hebben we eerst nog even de redenen op een rij gezet waarom een broodbakmachine kopen zo’n goed idee is. Ben je overtuigd? Let dan goed op de soort machine die je in huis wilt halen. Broodbakmachines werken weliswaar allemaal volgens hetzelfde principe, maar verschillen onderling sterk in functionaliteiten en extra’s. Uiteindelijk is de beste broodbakmachine voor jou er één die voldoet aan je eisen, en bovendien binnen je budget past. Veel bakplezier!

Back to top button